⭕️ آیا اسرائیل رو به پیروزی است.. دکتر یدالله کریم‌پور. استاد جغرافیای سیاسی دانشگاه خوارزمی

⭕️ آیا اسرائیل رو به پیروزی است

دکتر یدالله کریم‌پور
استاد جغرافیای سیاسی دانشگاه خوارزمی

اسرائیل به بیشتر هدف های دیپلماتیک جهانی و منطقه ای خود دست یافته و پر شتاب در حال رسیدن به همه هدف های منطقه ای است.برخی نشانه های این پیروزی اسرائیل را در این جا بازگو می کنم:

۱- امروزه۱۶۲ کشور از ۱۹۳ کشور عضو ملل متحد،اسرائیل را به رسمیت شناخته اند؛

۲- هر ۵ کشورعضو دائم شورای امنیت نیز این کشور را به رسمیت شناخته و مدافع پابرجای آن هستند؛

۳- کشورهای مسلمان مصر، اردن، ترکیه، جمهوری آذربایجان، ازبکستان، تاجیکستان، قزاقستان، قرقیزستان و ترکمنستان نیز اسرائیل را به رسمیت شناخته اند؛

۴- بیشترکشورهایی مانند بحرین، بولیوی،چاد،کوبا،ایران،مالی،مراکش، نیجر،قطر،عمان،تونس و ونزوئلا، که پیشتر اسرائیل را به رسمیت شناخته بودند و بعد آن را پس گرفتند،دوباره در حال بررسی برقراری گونه ای مناسبات با این کشورند.بنگرید به اخبار و گزارش های مناسبات عمان،امارات و قطر با این رژیم دراین ارتباط؛

۵- مناسبات پنهان عربستان سعودی با اسرائیل رو به اوج گرفتن است، به گمانم تا ۲۰۲۰ (۲سال دیگر) سعودی ها اسرائیل رابه رسمیت خواهند شناخت. هرچند امروزه این رسمیت به گونه دوفاکتو(غیر رسمی-عملی) درجریان است. در صورت برقراری پیوند رسمی عربستان- اسرائیل،به اغلب احتمال۲۸ کشور از ۳۲ کشور باقیمانده نیز به جرگه دولت های شناسنده اسرائیل خواهند پیوست.

۶- طی ۷۰ سال گذشته،در هیچ دوره ای مناسبات اسرائیل با هسته جهان اسلام به اندازه امروز نزدیک و حتی استراتژیک نبوده است؛

۷- پس از ۷۰ سال از گذشت موجودیت اسرائیل (رژیم اشغالگر)، از امسال، ایالات متحده امریکا و جمهوری چک سفارت خانه های خود را به بیت المقدس (اورشلیم) منتقل کردند؛ کشورهای غنا، تانزانیا، برزیل،گواتمالا، پالا و توگو، نائورو، میکرونزی، جزایر مارشال هندوراس و...نیز در حال مهیا سازی نقل و انتقال نمایندگی های دیپلماتیک خود از تل آویو به این شهرند.

دلایل پبروزی های دیپلماتیک اسرائیل (رژیم اشغالگر) پرشمارند، مانند قدرت یابی گام به گام احزاب و جریان های راست گرا در سطح جهانی؛به ویژه ریاست جمهوری ترامپ. ولی در سطح منطقه ای و تا جایی که به جمهوری اسلامی ایران بر می گردد، چنین پیروزی هایی، بیشتر متاثر است از نادرستی و ناکارامدی استراتژی کلان تهران بوده است.
وقت آن است که به دور از احساسات و هیجان و به دور از شعر و خطابه، این استراتژی دوباره در ترازوی بررسی و تحلیل و نقد قرار گرفته و سبک و سنگین شود.


این در حالی است که فضای رسانه ای و روشنفکری جهانی،به ویژه در اروپا و آمریکای شمالی به نفع فلسطینی ها و به ضرر اسرائیل در جریان بوده است.حتی این فَضا در حال نفوذ به توده ها است.

برای بار چندم،یادمان باشد:
هنگامی که استراتژی اشتباه باشد،حداکثر فداکاری ژنرال و سرباز در میدان نبرد هم بیهوده است.

کانال ایده های سرمایه گذاری و تجارت:
T.me/GECONOMY