‍ چرا شرکت‌های ایرانی در زمینه صادرات ضعیف عمل می‌نمایند؟

‍ چرا شرکت های ایرانی در زمینه صادرات ضعیف عمل می نمایند؟

با نگاهی به وضعیت صادرات ایران هم از نظر درآمدی و هم از نظر رتبه در جهان سهم صادرات ایران 0/4% از کل می باشد که با توجه به شاخص های مختلفی از جمله نسبت جمعیت 1.1% ایران در جهان میزان صادرات ایران خیلی پایین است. برخی از دلایل کم بودن صادرات کشورمان را در ادامه بررسی می نماییم:
1- با توجه به مبحث تخصص گرایی در دنیا، معمولا شرکت های تولیدی کوچک و متوسط سعی می نمایند منابع و توان خود را صرف تولید نمایند و برای صادرات کالاهای خود و ورود به بازارهای بین المللی از تخصص و کمک شرکت های متخصص در زمینه صادرات مانند EMCs و ETCs کمک می گیرند. موردی که در ایران کمتر مورد توجه قرار گرفته است. نداشتن شرکت های قوی تخصصی در حوزه صادرات و عدم همکاری بین این شرکت ها و شرکت های تولیدی دلیل مهمی بر کم بودن صادرات ایران است.

2- عدم بازارگردی شرکت ها ایرانی. نکته اساسی در زمینه صادرات، بازارگردی و اطلاع از اطلاعات بازارهای هدف می باشد. مطمئنا از پشت میز نشینی نمی توان صادرکننده شد. لازمه صادرات موفق حضور در نمایشگاه های بین المللی و اعزام تیم های تجاری به بازارهای هدف است.

3- اکثر شرکت های ایرانی به صادرات به عنوان یک دانش، مهارت و توانایی نگاه نمی کنند و انتظار دارند بدون داشتن دانش، مهارت و توانایی صادراتی بتوانند صادرکننده موفقی گردند. این شرکت ها مشابه فردی هستند که فقط احساس می کند شنا بلد است بدون اینکه هیچ تمرین و تجربه ای در این زمینه داشته باشد نتیجه مشخص است بلافاصله بعد از پرش در آب غرق می شوند. شرکت ها یا باید خود به دانش و مهارت صادرات مسلط گردند و یا از دانش و مهارت و تجربه دیگران استفاده نمایند.

4- مطمئنا توسعه صادرات نیز همانند هر موضوع توسعه دیگری نیاز به سخت افزار و زیرساخت، نرم افزار و برنامه ریزی و ذهن افزار و سرمایه انسانی مناسب دارد و بدون داشتن این سه رکن اساسی نمی توان انتظار رشد صادرات داشت. مسلما برای تامین این سه رکن نیاز به سرمایه گذاری همه جانبه است و نمی توان انتظار داشت از آب رد بشویم بدون اینکه پامون خیس شود.

🍃🌸
‍ به کانال اقتصاد گلستان بپیوندید :
T.me/eghtesadegolestan