بخش چهارم تشریح وضعیت اشتغال و بیکاری در استان گلستان؛

بخش چهارم تشریح وضعیت اشتغال و بیکاری در استان گلستان ؛

یکی از راههای تسریع توسعه اقتصادی خلق فرصتهای جدید جهت جذب اعتبارهای مختلف دولتی است بعبارتی دیگر در بین استانهای کشور برخی از استانها بنا به دلایل مختلف بیشتر مورد توجه دولتها قرار گرفتند در حقیقت اهمیت و موقعیت استراتژیک یک استان میتواند سبب جذب سرمایه گذاران داخلی و خارجی شود .

بطور نمونه در اصفهان شاهد استقرار صنایع سنگین هستیم و یا جنوب کشور به درگاه ورود و خروج کالا مبدل شده و یا استانهای گیلان و مازندران بعنوان قطب گردشگری معرفی شدند و ...

در استان گلستان نیز می توان با استفاده مطلوب از ظرفیتهایی که در حوزه های کشاورزی و گردشگری و حمل و نقل (باتوجه به برخورداری از گمرک اینچه برون و اتصال ریلی به آسیای میانه ) و نیز خلق فرصتهای جدید و افزایش ضریب اهمیت ، سهم استان را از جذب سرمایه های خارجی و داخلی افزایش داد .

استفاده نکردن از ظرفیتهای موجود و عدم هوشیاری نسبت به شرایط منطقه ای خود آسیبی جدی به شمار می آید. بعنوان‌مثال اگر خاطرتان باشد حدود دوسال قبل که روابط روسیه و ترکیه به دلیل ساقط کردن بمب افکن روسی توسط ترکیه به سردی گرایید روسیه تمامی روابط دیپلماتیک و اقتصادیش را با ترکیه لغو کرد.

روسیه سالانه چیزی حدود یک‌میلیون تن فقط سبزی و میوه از ترکیه وارد میکرد که استان گلستان به عنوان بهترین جایگزین میتوانست معرفی شود و سهمی از این یک میلیون تن را به خود اختصاص دهد !!! سوال اینجاست که استان گلستان در این خصوص چه توفیقی داشته است ؟

استانی که در زمره یکی از بیکارترین استانهای کشور قرار دارد و با داشتن ظرفیتهای بواقع مهم جزو استانهای محروم کشور قلمداد می شود !!!
کشورهای افغانستان و ترکمنستان نیز به همینگونه میتوانند بازارهای خوبی برای اقتصاد و تولیدکنندگان گلستان محسوب شوند.

یکی از این راهها افزایش سهم گلستان در حمل و نقل کشوری است که با توسعه راهها و ایجاد کریدورهای جدید مانند جاده اتصال علی آبادکتول به شاهرود که استان را از کویر مرکزی به خلیج فارس و دریای عمان متصل می کند و در واقع کوتاه ترین راه ممکن برای اتصال دو مبادی مهم ورود و خروج کالا یعنی اینچه برون و آبهای آزاد جنوب کشور است

میتوان سهم‌گلستان را از حمل و نقل بین الملل و ترانزیت منطقه ای افزایش داد و در بلندمدت از ثمرات آن بهره مند شد.
استراتژی بعدی پررنگ کردن استعدادهای گلستان در زمینه جذب گردشگر است و این کار البته نیاز به یک همت مضاعف در زمینه معرفی این مواهب به هموطنان و گردشگران خارجی دارد . چراکه ضعف تبلیغات در این زمینه و نبود برنامه ریزی مدون متاسفانه سبب عقب افتادن گلستان در رقابت جذب گردشگر نسبت به سایر استانها شده است .

چنانچه بتوانیم در زمینه جذب گردشگران موفق شویم قطعا در مرحله بعد امکان توسعه و رونق صنایع دستی بعنوان یک درآمد پایدار و هتلداری نیز میسر خواهد شد.
در خصوص تبلیغات و جذب گردشگر نیاز به همکاری گسترده با تمامی سازمانها و نهادهای ذیربط نظیر پلیس راه و راهور و ... می باشد . تاسیس تله کابین کبودوال علی آبادکتول از سری پروژه هایی است که البته با رعایت استانداردهای زیست محیطی قطعا میتواند به مدد مدیران اقتصادی در زمینه جذب گردشگر بیاید .
در تحلیلهای بعدی اهمیت نقش تله کابین علی آباد کتول در توسعه اقتصادی گلستان را بیشتر شرح خواهیم داد .

@eghtesadegolestan