❇️ چرا مردم به تئوری توطئه اعتقاد دارند؟.. برای مثال این توالی را در نظر بگیرید:

❇️ چرا مردم به تئوری توطئه اعتقاد دارند؟

تحقیقات تازه­ ای نشان داد که میان نیاز یک فرد به یک ساختار و تمایل باور به تئوری توطئه رابطه مستقیم وجود دارد.برای مثال این توالی را در نظر بگیرید:

🔻 ۱ ۱ ۰ ۰ ۱ ۰ ۰ ۱ ۰ ۰ ۱ ۱ ۰ ۰

آیا شما الگویی را می­ بینید؟ احتمالا بله؛ و شما تنها نیستید. یک رای­ گیری در توئیتر(که بازسازی یک پژوهش بسیار دقیق بود) نشان داد ۵۶ درصد مردم نظرشان با شما یکی است. حتی با این وجود که من این توالی را با انداختن شیر یا خط نوشته بودم. به نظر می­ رسد نیاز ما به ساختار و مهارت شناسایی الگو در ما می ­تواند بیش­ فعال باشد و باعث به وجود آمدن تمایل به شناسایی الگوها در ما بشود. مثل صور فلکی، ابرهایی که به شکل سگ هستند و واکسن­ های عامل اوتیسم، که در واقع وجود ندارند.

اگر افراد بیشتری به یک مسئله اعتقاد پیدا کنند، احتمال آنکه ما نیز آنرا بپذیریم زیاد است. و اگر در طبقه اجتماعی ما اینطور شود، ما در معرض یک عقیده قرار گرفته­ ایم که در جهان­بینی ما منقش خواهد شد. بطور خلاصه، اثبات اجتماعی بسیار موثرتر از اثبات به همراه شواهد است که همین دلیلی بر پرطرفدار بودن آن در صنعت تبلیغات می­ باشد

اثبات اجتماعی تنها یکی از سفسطه­ هایی است که باعث می­ شود ما به شواهد توجهی نکنیم. یک موضوع مشابه، تبعیض تاییدی است که در آن مردم به دنبال اطلاعاتی می ­روند که دیدگاهشان را تایید کرده و چیزهایی که بر ضد این دیدگاه می ­باشد را نادیده می ­گیرند. همۀ ما از این مسئله رنج می­ بریم.

علم، با تکرار مشاهدات، حکایات را تبدیل به داده کرده، تبعیض تاییدی را کاهش داده و قبول می ­کند که نظریه­ ها می ­توانند با شواهد بروزرسانی شوند. این یعنی علم با تصحیح مشکلی ندارد.

شواهد جدید نشان از تضاد در عقاید و عدم راحتی در احساساتمان دارد. اما بجای اصلاح عقاید، ما تمایل به توجیح خود داشته و حتی قویتر از قبل نظرات مخالفی را رد می­ کنیم که پا به حریم دیدگاه ­های ما می ­گذراند. این مسئله با نام “اثر بومرنگ” شناخته شده که مشکل بزرگی محسوب می ­شود مخصوصا زمانی که می­ خواهیم افراد را به سمت رفتارهای بهتر سوق دهیم. برای مثال، تحقیقات نشان می­ دهند پیام­ های عمومی با هدف کاهش مصرف سیگار، الکل و موادمخدر اثر عکس دارد .
ترجمه: رضا کاظمی

کانال ایده های سرمایه گذاری و تجارت ؛
T.me/Geconomy