❇️آخرین گمانه‌زنی‌ها از صادرات نفت ایران

❇️آخرین گمانه‌زنی‌ها از صادرات نفت ایران

میزان صادرات نفت‌خام ایران به رمز و راز بزرگی بدل شده است و برآوردهای مختلف از میزان صادرات نفت ایران ادامه دارد. از سویی برخی منابع میزان صادرات را در ماه‌های اخیر کمتر از یک میلیون بشکه در روز برآورد می‌کنند و برخی حتی از رسیدن آن به کف ۴۰ ساله در پاییز خبر می‌دهند، از سوی دیگر منابع دیگری از رسیدن میزان صادرات به حدود 1.38 میلیون بشکه در روز خبر داده‌اند و سطح فروش نفت ایران را بیشتر از انتظارات می‌دانند.

🔹 آن‌طور که میس بر اساس آمار به دست آمده از ردیابی نفتکش‌ها گزارش می‌دهد در یک ماه پیش از شروع تحریم‌ها میزان صادرات نفت‌خام و میعانات گازی ایران نسبت به پیش از خروج ترامپ از برجام بیش از یک میلیون بشکه در روز کاهش یافته و به 1.4 میلیون بشکه در روز رسیده بود. میس میزان صادرات نفت کشور در ماه نوامبر یعنی همزمان با شروع تحریم‌ها را کمتر از ۸۰۰ هزار بشکه و کمترین سطح طی ۴۰ سال اخیر برآورد کرده است. در این ماه چین، هند و اسپانیا تنها خریداران نفت ایران بوده‌اند. میزان صادرات در ماه بعد از آن قدری افزایش یافته و به بیش از ۸۰۰ هزار بشکه در روز رسیده است اما تنها سه کشور چین، هند و ترکیه خریدار نفت ایران باقی مانده‌اند. در ژانویه کره‌جنوبی به خریداران نفت ایران اضافه شده و بعد از ۴ ماه خرید نفت از ایران را از سرگرفت، با این حال میس میزان صادرات نفت در این ماه را حدود ۹۰۰ هزار بشکه در روز برآورد می‌کند.غالب منابع اطلاعاتی بر این باورند که در ماه فوریه میزان صادرات نفت ایران افزایش قابل توجهی یافته است. در این ماه چین، هند، ترکیه، کره‌جنوبی و ژاپن خریدار نفت ایران بوده‌اند و میس اعلام می‌کند که با از سرگیری واردات ژاپن از ایران بعد از سه ماه توقف، میزان صادرات نفت ایران در فوریه مجددا به کمی بیشتر از یک میلیون بشکه در روز رسیده است.

🔹 آن‌طور که اویل پرایس گزارش می‌دهد خالد الفالح، وزیر انرژی عربستان و دارمندرا پراداهان، وزیر انرژی هند دیروز با یکدیگر دیدار کردند. جزئیاتی درخصوص این دیدار منتشر نشد، اما از آنجا که این ملاقات تنها دو ماه پیش از معافیت تحریم‌های ایران از سوی ایالات‌متحده انجام شده، اویل پرایس بر این باور است که احتمالا یکی از محورهای این دیدار، مذاکره درباره جایگزین کردن نفت ایران با نفت سعودی‌ها، در صورت تمدید نشدن معافیت‌های تحریم خرید نفت ایران خواهد بود. مقامات هندی رایزنی‌ها با مقامات کاخ سفید درباره تمدید مجدد معافیت خرید نفت ایران را آغاز کرده‌اند تا بتوانند واردات ۳۰۰ هزار بشکه نفت در روز از ایران را بعد از پایان معافیت‌ها حفظ کنند. توییت ترامپ خطاب به اوپک و اعلام نارضایتی او از قیمت نفت و همچنین تصمیم کاخ سفید برای آزادسازی ۶میلیون بشکه از ذخایر استراتژیک نفتی این کشور در ماه مه نیز این گمانه را ایجاد کرده که رئیس‌جمهور آمریکا در تلاش است سطوح پایین قیمت نفت را حفظ کند تا بتواند با پایان مهلت معافیت از تحریم خرید نفت ایران با آزادی بیشتری در این خصوص تصمیم‌گیری کند. دنیای اقتصاد

کانال ایده های سرمایه گذاری و تجارت؛
T.me/Geconomy