مطلبی که در ادامه میاد یه دغدغه شخصی است که پس از مطالعه مطالب متعدد در زمینه اثرات مخرب لامپ کم مصرف (فلورسنت فشرده یا CFL) بر سل

مطلبی که در ادامه میاد یه دغدغه شخصی است که پس از مطالعه مطالب متعدد در زمینه اثرات مخرب لامپ کم مصرف (فلورسنت فشرده یا CFL) بر سلامت انسان تصمیم به اشتراک گذاری آن گرفتم.
@Generalenglish
با دوستانتون خود هم در میان بذارید:

1⃣ این لامپ ها به خودی خود و در شرایط رعایت اصول ایمنی سرطان زا نیست و مشکلی ایجاد نمی کنه. اما چه مواردی باید رعایت شه؟

2⃣ به شدت از استفاده از این لامپ ها در فواصل نزدیک خودداری کنید. حضور این لامپ طبق پژوهشهای متعدد در فاصله 30 سانتی متری از انسان، معادل حمام آفتاب در ناحیه استواست!!!
صد در صد اگه همین الان روی چراغ مطالعه یا لامپی که نزدیکتون هست از اینها نصب کردید حتما عوضش کنید.

3⃣ نصبشون به سقف و فواصلی در اون حد آسیب شناخته شده ای برای انسان نداره گرچه توصیه می شه از لامپهای مهتابی (سفید) و آفتابی (زرد) کم مصرف به صورت یکی در میان استفاده کنید تا این لامپها سبب سردرد نشوند.

4⃣این لامپ ها حاوی مقدار ناچیزی مرکوری هستند. مرکوری که ماده ای مضر و سمی است از آنجایی که در درون حباب آنهاست خطری برای انسان ندارد گرچه پس از شکستن حباب می تواند سبب مشکلات عدیده ای برای حاضرین در اطراف آن شود.
لذا در صورت شکستن لامپ کم مصرف، از لمس کردن و یا تنفس کردن هوا در اطراف آن خودداری کنید و پنجره ها رو تا خارج شدن گاز باز نگه دارید.
برای دفع (disposal) زباله های ناشی از لامپ های سوخته هم حتما اونها رو دقیق بسته بندی کنید و در کارتن بذارید تا برای فرد بازیافت کننده و یا جمع آوری کننده زباله سبب مشکل نشود.

5⃣لامپ های کم مصرف از خود UV ساطع (emit) می کنه که برای پوست مضر هستن. برای همین موضوع و همچنین در امان بودن از مرکوری موجود در اونها از لامپ های کم مصرف دوجداره (Closed double-envelope CFL) همانند تصویر بالا سمت راست استفاده کنید. اینجوری خطر نزدیک به صفر می شه.

6⃣ لامپ های رشته ای قدیمی به دلیل مصرف بالا و مضر بودن برای زیست بوم و همچنین تولید co2 بالا گزینه خوبی نیست. در صورت نیاز به تغییر در لامپ های فعلی، به سمت لامپ کم مصرف دوجداره (دوحبابه) برید یا لامپ های LED. (که متاسفانه گرونه) استفاده کنید.

7⃣ رعایت موارد احتیاطی ذکرشده تا حد زیادی خطرات ناشی از این لامپ ها رو دفع می کنه و نیازی به نگرانی است.

@Generalenglish

برای این مطلب، منابع زیادی خوندم. چنتاش رو در پایین ذکر می کنم:

http://www.scientificamerican.com/article/can-compact-fluorescent-lightbulbs-damage-skin/

http://www.healthnutnews.com/cfl-bulbs-cause-anxiety-migraines-and-even-cancer-reasons-to-go-back-to-incandescent-bulbs/

http://www.designrecycleinc.com/led%20comp%20chart.html

http://www.earthsfriends.com/cfl-vs-incandescent/

http://www.telegraph.co.uk/news/health/news/8288982/Energy-saving-light-bulbs-could-trigger-breast-cancer.html