یکی از خطرناک‌ترین تفکرات از آن کسانی است که تنها یک کتاب خوانده‌اند، تنها یک یا چند دوره آموزشی شرکت کرده‌اند و یا تنها یک یا چند

یکی از خطرناک ترین تفکرات از آن کسانی است که تنها یک کتاب خوانده اند، تنها یک یا چند دوره آموزشی شرکت کرده اند و یا تنها یک یا چند موفقیت کسب نموده اند.

این افراد توهم دانایی دارند. در دوره های آموزشی شرکت نمی کنند و خود را در همه امور صاحب نظر می داند.😳

به داستان زیر توجه کنید،:
ماکس پلانک بعد از این‌ که جایزه نوبل را در سال ۱۹۱۸ می‌گیرد یک تور دور آلمان می‌ گذارد و در شهرهای مختلف درباره کوانتوم مکانیک صحبت می‌کند.

☝️چون هر دفعه دقیقا یک محتوا را ارائه می‌کند راننده‌ اش احساس می کند که همه مطالب را یاد گرفته است.
روزی به آقاي پلانک می گوید:
«شما از تکرار این حرف‌ها خسته نمی‌شوید؟ من الان می توانم به جای شما این مطالب را برای دیگران ارائه کنم. می خواهید در مقصد بعدی که شهر مونیخ است من سخنرانی کنم و شما لباس من را بپوشید و در جلسه بنشینید ؛ برای هردوی ما تنوعی ایجاد می‌شود». پلانک هم قبول می‌کند!
شوفر خیلی خوب در جلسه درباره کوانتوم مکانیک صحبت می‌کند و شونده‌ها هم خیلی لذت می‌برند. در انتهای جلسه فیزیک‌دانی بلند می‌شود و سوالی را مطرح می‌کند .

شوفر که جواب سوال را نمی داند در نهایت خونسردی می‌گوید «من تعجب می‌کنم که در شهری پیشرفته مثل مونیخ سوال‌هایی به این اندازه ساده می‌پرسند که حتی شوفر من هم می‌تواند جواب بدهد !

👈شوفر عزیز، لطفا شما به سوال ایشان پاسخ دهید».😊😊

پ.ن:
امروزه در مدیریت اسم این اثر را اثر شوفر (Chauffeur effect) گذاشته اند. این اثر ناشی از نوعی توهم دانايي است که افراد متوهم به آگاهی، به آن مبتلا می شوند.
ما در سازمانها با پدیده ای بنام "مدیران همه چیز دان" و بخصوص در حوزه منابع انسانی مواجه هستیم. کسانی که بدون اطلاع از علوم انسانی، رفتار سازمانی، روانشناسی و ... در همه امور صاحب نظر اند.



در کانال آموزشی مدیریت منابع انسانی و تولید با ما همراه باشید 👇👇👇
@HRMCHANNEL