انیشتین می‌گوید:

انیشتین می گوید :
💎بهترین معیار سنجش هوش افراد، توانایی تغییر آنهاست.

امروزه یکی از روشهای سنجش افراد ارزیابی میزان تغییراتی است که وی توانسته است در خود ایجاد نماید.در زمان مصاحبه به این فاکتور اهمیت بدهید و کارکنانی را استخدام نمایید که در این خصوص موفق های نسبی داشته اند. منظور از تغییر، در حوزه های فردی هرگونه بهبود یا افزایش مهارت و دانش است. و در حوزه های کاری منظور تغییری است که منجر به دست یابی به برخی از نتایج محسوس در آن حوزه کاری شده است.
روزمرگی در هر مقطعی می تواند به سراغ ما بیاید. بطور کلی وقتی انجام کارها شکلی کلیشه ای، یکنواخت و بدون تنوع پیدا کند و دائما در حال تکرار باشد و نوعی از پیشرفت توأم با انگیزه ،شوق و انرژی در آن وجود نداشته باشد می گوییم روزمرگی رخ داده است.
در عمل با کارکنان زیادی برخورد میکنیم که صرفا با هدف پر کردن ساعت موظفی خودشان در سازمان خود حضور می یابند.

📌خاطره ارزشمندی از مدیری که فارغ التحصیل یکی از دانشگاه های فرانسه بود بخاطر دارم. در مدیریت تغییر شیوه کار وی چنین بود که چند ماهی یکبار با کارکنان و مسئولین واحد های مختلف سازمان تشکیل جلسه می داد و یکی از اصلی ترین سوالات وی این بود :

💎"از آخرین باری که با هم جلسه داشته ایم چه تغییری کرده ای ؟ "

این سوال آنقدر توسط این مدیر بادرایت پرسیده و تکرار شده بود که تقریبا همه می دانستند در جلسه خود با ایشان باید حرفی و پاسخی برای ارائه داشته باشند. در صورت درک این تغییر، مدیر مربوطه با دست نوشته ای بسیار مختصر به واحد ارزیابی عملکرد سازمان بصورت کیفی امتیاز این فرد را اعلام می نمود. در نگاه اولیه سیستمی بسیار ساده و ابتدایی بود اما به جرات می توانم بگویم که اثرات مثبت آنرا همه شاهد بودیم . در جلسه با ایشان حتما باید نتیجه مطالعه و یا آموزشی و یا هر گونه تغییری که در محیط کار ایجاد شده بود را گزارش میکردیم.

💡اخیرا در جریان پروژه مصاحبه از داوطلبین یکی از سازمانهای طرف قرارداد مشاوره، محور سنجش یکی از شایستگی های مورد انتظار ما، توانایی تغییر دادن و تغییر کردن فرد در قالب سوال زیر بود:
💎"در 2 سال اخیر، بزرگترین یا مهمترین تغییری که در خود یا سازمان خود ایجاد کرده ای را نام ببر."
نتایج مصاحبه گاها عالی بود. گاهی افراد در عین داشتن سن و تجربه کم، توانایی و اراده تغییر داشتند. افرادی که نسبت به هم سن و سال های خود بیشتر رشد کرده بودند و توانمند شده بودند. و متاسفانه این موضوعی است که در اکثر مصاحبه ها در زیر آوار مشخصاتی چون : سابفه کار، معدل، نوع دانشگاه، سابقه کار و ... گم می شود و اساسا مورد سنجش قرار نمی گیرد.
مرتضی جوشقانی - آذر ماه 1396

#تغییر
#مصاحبه

در کانال آموزشی مدیریت منابع انسانی و تولید با ما همراه باشید👇👇👇
@HRMCHANNEL

http://files.namnak.com/users/lm/aup/9504/380_pics/%D8%A7%D9%86%DB%8C%D8%B4%D8%AA%DB%8C%D9%86.jpg