اعتقاد دارد ۹۴٪ از مشکلات سازمانها ناشی از ضعف در سیستم مربوطه بوده و تنها ۶٪ از مشکلات علل انسانی دارد

@HRMCHANNEL
🔎دمینگ اعتقاد دارد 94% از مشکلات سازمانها ناشی از ضعف در سیستم مربوطه بوده و تنها 6% از مشکلات علل انسانی دارد. پیترشولتز نیز میگوید به این دلیل ما خطاهای انسانی را عامل اصلی مشکلات میدانیم چون درک درستی از سیستم و روابط حاکم بر آن را نداریم .
این موضوع شاید بر خلاف تصور رایج اکثر ما باشد که مشکلات موجود در سازمانها و یا جامعه را از ناحیه کارکنان و افراد می بینیم و چنین تحلیل می کنیم که اگر صرفا اشخاص کار خود را به درستی انجام دهند شاهد هیچگونه مشکلی در سیستم ها نخواهیم بود.

🔎اما واقعیت چیز دیگری است .در حقیقت عدم کارایی کارکنان، پرسنل، افراد جامعه و .... ناشی از عدم کارایی خود سیستم است. سیستمی که طراحی، پیاده سازی ،اجرا و کنترل آن بر عهده مدیران محترم است. مدیران محترمی که کمبودها و ضعف خود در طراحی و اجرای سیستم ها را ناشی از عدم تعهد افراد می دانند.

🔎در بسیاری از جلسات مشاوره و تدریس خود شاهد آن بوده ام که مدیران و مسئولین محترم شرکتها، مشکلات موجود در سازمان را صرفا گردن کارکنانی می اندازند که شاید دیواری کوتاه تر از آنها نمی بینند و اعتقاد دارند ایراد از افرادی است که نمی توانند یا نمیخواهند کار کنند .
@HRMCHANNEL

🔎یک سیستم غلط، و ضعیف فرصت و اجازه درست‌ کار کردن را به آدمها نمی‌دهد. و گاهی انگیزه درست کار کردن را نیز از افراد می گیرد!!! هر چند نگرش های فردی افراد اعم از وجدان کاری، تعهد، مسئولیت پذیری ، درستکاری و ... قابل اغماض و کتمان نیست اما مسئولیت اصلی کیفیت اجرا، با "سیستم" است . در حقیقت این سیستم صحیح است که با تعریف ارزشهای محوری و شایستگی های افراد از ورود، رشد و حفظ بی لیاقت ها جلوگیری می کند. نقطه ضعف ها را کشف میکند و از ادامه بروز ایراد در سیستم جلوگیری میکند. چرا که این قوانین، فرآیندها، آیین نامه ، دستورالعمل و همچنین کنترل آنها هستند که نحوه کار آدم ها را تعریف میکنند.

💡💡نتیجه :
بجای تاکید و اصرار بر نتایج به کشف علت ها بپردازیم! رفتار وعملکرد ناصحیح انسانها عمدتا نتایج حاصل از وجود سیستم های ضعیف است.
مرتضی جوشقانی - مرداد ماه 1396

#سیستم

در کانال آموزشی مدیریت تولید ومنابع انسانی با ما باشید👇👇👇
@HRMCHANNEL