تفویض اختیار و داستان تکراری مرغ یا تخم مرغ!

تفویض اختیار و داستان تکراری مرغ یا تخم مرغ !

🔹واگذاری اختیار تصمیم گیری به کارکنان یکی از شیوه های اثربخش پرورش آنهاست. اگر بخواهیم کارکنان سازمان رشد کنند باید مسئولیت بعضی تصمیم گیری ها را به آنها واگذار کنیم.
اما این کار با چالشی جدی روبروست چرا که واگذاری اختیار به معنی واگذاری مسئولیت نیست و مدیران نمی توانند به بهانه واگذاری اختیار، از زیر بار مسئولیت پاسخگوئی،شانه خالی کنند.

🔹این چالش ما را با یک تناقض جدی روبرو می کند. آیا اول به کارکنان اختیار بدهیم تا رشد کنند و یا اول منتظر باشیم کارکنان رشد کنند و بعد به آنها اختیار بدهیم!؟
به نظرم واگذاری برخی اختیارات به کارکنان، مدیران را از ورود به جزئیات کم اهمیت حفظ می کند و آنها می توانند به کارهای مهم و آینده ساز بپردازند.

🔹مدیران باید تعیین کنند که چه کارهائی را باید خودشان انجام دهند وچه کارهائی را می توانند و بهتر است به کارکنان واگذار کنند. واگذاری برخی اختیارات به کارکنان که از مصادیق توانمند سازی آنهاست را باید نوعی سرمایه گذاری تلقی کنیم و آن را مقدم بررشد کارکنان بدانیم و قبول کنیم که برای رشد کارکنان باید هزینه های مربوط را بپذیریم و بپردازیم.

🔹واگذاری اختیار به کارکنان موجب تسریع در تصمیم گیری می شود و کارکنان ، تصمیماتی که خودشان گرفته اند را با اشتیاق و مثبت نگری بیشتری اجرا خواهند کرد.

🔹باید مراقب باشیم دچار پدیده منفی" تفویض اختیار معکوس" نشویم که طی آن، کارکنان وظایف و مسئولیت های خودشان را با درخواست هائی مثل" جهت استحضار و صدور دستور مقتضی" یا " جهت استحضار و ارائه رهنمود" به مافوق خود ارجاع می دهند!
✍️ دکتر بهزاد ابوالعلائی


در کانال آموزشی مدیریت منابع انسانی و تولید با ما همراه باشید👇👇👇
@HRMCHANNEL