ژاپن و مفهومی بنام کایزن

ژاپن و مفهومی بنام کایزن

رشد و توسعه اقتصادی-صنعتی ژاپن این سئوال را پیش روی جهانیان قرار داده است که به راستی عامل اصلی موفقیت این کشور چه بوده است ؟
یکی از طراحان اقتصاد نوین ژاپن یعنی آقای ماساکی ایمایی در کتاب کایزن خود دلیل این موفقیت را فرهنگ بهبود مستمر و روحیه بهپویی ژاپنی ها می داند.
او معتقد است کایزن ژاپنی با شعار بهبود مستمر ، عامل رشد و شکوفایی اقتصاد ژاپن بوده است و بقیه مفاهیم و تئوری های مدیریتی موجود در ژاپن فقط ابزاری برای اجرای کایزن می باشد.

فلسفه کایزن براین اصل استوار است که شیوه زندگی انسان شامل زندگی شغلی، زندگی اجتماعی، و زندگی خانوادگی باید پیوسته و مداوم بهبود یابد . فرهنگ کایزن و تعامل آن در بین لایه ها و سازمانهای مختلف اجتماعی در ژاپن باعث شده است تا کارخانه به دانشگاه تبدیل شود و دانشگاه به کارخانه، کارگر از مدیر بیاموزد و مدیر از ایده های کارگر بهره مند گردد. پژوهشگر لباس کار بپوشد و به جای نشستن در برج عاج به صحنه تولید بیاید و فعالان صحنه های تولید به فکر و تدبیر در باب بهبود کار خویش بپردازند و به پژوهش روی آورند. پیام استراتژی کایزن در این جمله خلاصه می شود که حتی یک روز را نباید بدون ایجاد نوعی بهبود در یکی از بخشهای سازمان یا شرکت سپری نمود

#کایزن

در کانال آموزشی مدیریت منابع انسانی و تولید با ما همراه باشید👇👇👇
@HRMCHANNEL