👈سه سوال اساسی در حوزه ارزیابی عملکرد:..۱️⃣آیا نمره ارزیابی عملکرد باید اطلاع رسانی شود؟..۲️⃣ضرورت انجام خودارزیابی (self assessme

👈سه سوال اساسی در حوزه ارزیابی عملکرد:

1️⃣آیا نمره ارزیابی عملکرد باید اطلاع رسانی شود؟

2️⃣ضرورت انجام خودارزیابی (self assessment) در سازمان چقدر است؟

3️⃣ مدیریت ارزیابی می بایست به چه ماژولها و مفاهیمی در منابع انسانی متصل بوده و چه نوع خروجی باید از آن انتظار داشت؟

پاسخ:
1.نمرات ارزیابی حتما باید اطلاع رسانی شود. لیکن تحت هیچ عنوان اطلاع رسانی عمومی صورت نگیرد . سعی نکنید تا در سازمان تان بجای ایجاد حس رقابت، نوعی حس بدبینی و حسادت ایجاد کنید. اساسا صحیح نیست تا افراد از نمرات ارزیابی عملکرد یکدیگر مطلع باشند. سعی نکنید تا نظام ارزیابی عملکرد در سازمان شما به ابزاری برای تفکیک خوب ها و بد ها تبدیل شود. در این صورت فرهنگ سازمانی بوجود آمده را به سختی خواهید توانست مدیریت کنید . حتی پیشنهاد میگردد تا نمره ارزیابی عملکرد توسط سرپرست مستقیم فرد ( و نه از طرف واحد منابع انسانی) بصورت مستقیم و کاملا محرمانه به وی ابلاغ گردد.

2.خودارزیابی یکی از بهترین منابع در ارزیابی افراد است. اساسا هیچ کسی خودش را بهتر از بقیه نمی شناسد. وجود امکان خود ارزیابی در منابع انسانی، منجر به آن می شود که فرد بتواند نظر بقیه در مورد خودش را با تلقی از خودش، مقایسه کند. و به افراد فیدبکی ارائه نماید که آنها چقدر خودشان را می شناسند؟ و اساسا عنصر خود آگاهی آنها چقدر است که در نهایت این موضوع منجر به اصلاح و شناخت موارد اختلاف خواهد شد. ارائه نتایج خودارزیابی منجر به امکان مقایسه نتایج بدست آمده از سایر وجوه مدل 360 درجه با نتایج برداشتی از خودش می شود و این میتواند به بهبود و اصلاح نتایج فرد بیانجامد . در این صورت افراد متوجه خواهند شد که چقدر نسبت به واقعیت (نظر سایرین در مورد وی) انحراف دارند.
در عین حال توصیه می شود در اوایل طراحی سیستم ارزیابی عملکرد، به خود ارزیابی افراد امتیاز ندهید. و انرا در محاسبه امتیاز کل لحاظ نکنید بلکه به میزان انحراف ( تفاوت آنچه که فرد از خودش ارزیابی میکند با آنچه که دیگران در مورد او نظر میدهند) مربوطه امتیاز بدهید.

3. بهتر است و قویا تاکید می گردد که نظام ارزیابی عملکرد سازمان شما به سایر ماژول های منابع انسانی تان لینک باشد. تا بتواند اثربخشی خودش را ثابت کند. در اینصورت است که خروجی حاصل از آن قابل استفاده بوده و میتواند بعنوان نوعی ورودی برای سایر ماژول های مورد استفاده در منابع انسانی مورد استفاده قرار گیرد. نظام یا مکانیزم هایی که در این خصوص می تواند با نظام مدیریت عمکرد سازمان متصل بوده و از آن استفاده کند عبارتند از:
۱. فرایند اموزش.
۲. فرایند نگهداشت.
۳. فرایند خروج از خدمت.
۴. فرایند ارتقا.
۵. نظام پاداش.
مرتضی جوشقانی - تیرماه 1397

#ارزیابی_عملکرد
#پاداش

در کانال آموزشی مدیریت منابع انسانی و تولید با ما همراه باشید👇👇👇
@HRMCHANNEL