☀️🌏؛. 🌏؛.. ❇️برخی از اصطلاحات رایج در علم نجوم:

☀️🌏؛
🌏؛

❇️برخی از اصطلاحات رایج در علم نجوم:

♦️کهکشان : کهکشان‌ها سامانه‌هایی بزرگ و با اندازه و مرزی مشخّص هستند که از ستاره‌ها، بقایای ستاره‌ای، ماده تاریک، گازها و گرد و غبارهای میان ستاره‌ای تشکیل شده‌اند و با نیروهای گرانشی به گِردِ هم آمده‌اند. کوچک‌ترین کهکشان‌ها دارای پهنایی برابر با چند صد سال نوری، شامل نزدیک به ۱۰ میلیون ستاره هستند.

♦️قدر ظاهری : معیاری از روشنایی يک ستاره يا اشیاء ديگر سماوی به گونه‌ای که از زمين مشاهده می‌شوند.

♦️اختلاف منظر خورشيد مرکزی: به حرکت ظاهری ستارگان نسبت به زمينه ستارگان دوردست «اختلاف منظر خورشيد مرکزی» گفته می‌شود.

♦️واحد نجومی : یکی از واحدهای کاربردی در علم نجوم که برابر متوسط اندازه فاصله بين زمين تا خورشيد است.

♦️دقيقه قوسی: واحدی است در مبحث زوايا که معادل يک شصتم يک درجه است.

♦️ثانيه قوسی: واحدی است در مبحث زوايا که معادل يک شصتم يک دقيقه قوسی است.

♦️پارسک: یکی از واحدهای بيان فواصل نجومی که برابر با 3.259 سال نوری است. پارسک در واقع فاصله‌ای است که يک واحد نجومي به اندازه يک ثانيه قوسی ديده می‌شود.

♦️قطر زاویه‌ای: زاویه‌ای که قطر جسم با چشمان ناظر ايجاد می‌کند.

♦️کوتوله سفيد: آخرين مرحله تکامل بسیاری از ستارگان. ستاره‌هایی که جرمشان تقريباً معادل جرم خورشيد (جرم خورشيد) و يا کمتر از آن است به احتمال زياد همگی به کوتوله سفيد تبديل می‌شوند.

♦️ سیاه‌چاله : سياه‌چاله‌ جرمی پرجرم است که ميدان گرانشی فوق العاده بالايی دارد به طوری که هيچ چيز حتی نور نمی‌تواند از ميدان گرانشی آن بگريزد.

♦️سحابی: ابرهای عظیمی از غبار، گاز و پلاسما که محل تولد ستاره‌ها می‌باشند.

♦️صورت فلکی : گروهی از ستاره‌ها که در ديد ظاهری شکل و پیکره‌بندی مشخصی را تشکيل داده‌اند و برای شناخت آسمان استفاده می‌شوند.

♦️غول سرخ : ستاره، بعد از طی کردن بيش‌تر عمر خود در حالت بلوغ، مرحله‌ي نهایی نورافشانی خود را به صورت غول سرخ آغاز می‌کند که عمل همجوشی هسته‌ای، در لايه بیرونی مرکز اين ستاره اتفاق می‌افتد.

♦️ستاره دوتایی : به دو ستاره گفته می‌شود که به هم نزديک هستند و به دور مرکز ثقلشان گردش می‌کنند. به ستاره کوچکتر ستاره همدم گفته می‌شود.

♦️ابرنواختر : ستارگانی که در مراحل پایانی خود بر اساس برهمکنش‌های گرانشی و نیروی فشار گازهای داخل ستاره، دچار انفجار بسيار بزرگی شده و برای مدت نسبتاً کوتاهی درآسمان، روشن‌تر ار حالت عادی خود به نظر می‌رسند.

♦️خوشه‌های ستاره‌ای : گروه‌هایی از ستارگان هستند که بر اثر نیروی گرانش يا جاذبه به دور يکديگر جمع شده‌اند.

@Nojoom_Darolghoran