۱⃣مشتری _ jupiter

1⃣مشتری _ jupiter

🌕سیاره غول‌پیکر مُشتَری که به نام‌های بِرجیس، اورمزد، زاوش یا هُرمُز نیز شناخته می‌شود بزرگ‌ترین سياره منظومه شمسی است و از نظر فاصله از خورشید پنجمین سیاره منظومه شمسی محسوب می‌شود.

🌕فاصله مشتری از خورشید ۷۷۸٬۵۰۰٬۰۰۰ کیلومتر است.

🌕نوارهایی که سراسر عرض‌های جغرافیایی مشتری را فراگرفته و نیز يك نقطه قرمز بزرگ كه درواقع طوفان است، اشکال برجسته مشتری را تشکیل می‌دهند.

🌕مشتری بيشتر از گاز تشكيل شده است و به همین دلیل به همراه سیاره زحل دو غول بزرگ گازی منظومه شمسی لقب گرفته‌اند.
مشتری دو برابر گرمایی را كه ازخورشيد جذب می‌کند بازمی‌گرداند. همچنين مشتری يک حوزه مغناطیسی قوی دارد که باعث می‌شود گازهای این سیاره نتوانند آن را از مدار خود منحرف کنند.

🌕هنگامی كه از زمين به مشتری نگاه می‌کنیم، این سیاره روشن‌تر از بيشتر ستارگان به نظر می‌رسد. در آسمان شب، مشتری معمولاً بعد از سیاره ناهید دومين سياره درخشان آسمان است.

🌕مشتری يك توپ غول‌پیکر تشکیل شده از گاز، مايع با كمی سطح خاکی است. به جايش سطح مشتری از ابرهای متراكم قرمز، قهوه‌ای، زرد و سفيد تشكيل شده است. ابرها در مناطق روشنی به نام ناحیه (zone) قرار دارند و مناطق تاریک‌تر كمربندها هستند كه به موازات استوا دور سياره چرخیده‌اند.

🌕≡اندازه مشتری:
قطر سیاره مشتری 142،984 كيلومتر است که ۱۱ برابر قطر زمين و حدود یک‌دهم قطر خورشيد است. یعنی بيش از 1000 عدد سیاره زمين لازم است تا حجم اين سياره غول آسا را پركند. همچنين اگر مشتری خالی بود تمام سیارات منظومه شمسی را می‌شد در آن جای داد.

🌕جو مشتری بیشتر از ملکول‌های هیدروژن و هلیوم تشکیل شده است اما ترکیبات شیمیایی دیگری نیز دارد که برای ما آشنا هستند و عبارتند از: آب، سولفید هیدروژن، آمونیاک و متان. این مواد شیمیایی در داخل ابرهای لکه بزرگ سرخ‌رنگ مشتری نیز یافت می‌شوند.

🆔 @Nojoom_Darolghoran