چندی پیش در خبرها آمده بود که سیستم شبکه عصبی گوگل استاد بزرگ بازی Go را شکست داده است

چندی پیش در خبرها آمده بود که سیستم شبکه عصبی گوگل استاد بزرگ بازی Go را شکست داده است. این بازی فکری قدمتی بالغ بر 2500 سال دارد و به مراتب پیچیده تر از شطرنج ارزیابی شده است.

اما پیروزی ماشین بر انسان در این رقابت زیاد هم نیک بوستروم را شگفت زده نکرد. او استاد فلسفه دانشگاه آکسفورد است و در سوئد متولد شده. وی چندی پیش کتابی به نام نبوغ: مسیرها، خطرات و استراتژی ها را به چاپ رساند که در زمره پرفروش ترین عناوین سال جای گرفت و به واسطه همین کتاب به شهرت و جایگاه بسیار خوبی در مجامع علمی دست پیدا کرد.

در این کتاب، نویسنده به مزایای هوش مصنوعی پرداخته و در کنار این، استدلال هایی را بیان می کند که براساس آنها، یک کامپیوتر واقعا هوشمند، می تواند در نهایت به انقراض نسل بشر بیانجامد.

البته توقع بالای او از هوش مصنوعی به معنای دست کم گرفتن قدرت ماشین باهوش گوگل و توانمندی اش برای انجام بازی Go نیست بلکه، او صرفا تلاش دارد اینطور به ما نشان دهد که دستاورد اخیر را لزوما نمی توان به معنای گامی بزرگ به سمت جلو ارزیابی کرد.

بوستروم اشاره کرده است، تکنولوژی های مورد استفاده گوگل برای ارائه این سیستم طی سال های اخیر مرتبا بهبود یافته اند و از آن جمله به تکنیک های هوش مصنوعی آن نظیر یادگیری عمیق و یادگیری تقویتی اشاره کرده است. در واقع آنطور که بوستروم می گوید، «پیروزی ربات گوگل بر استاد بزرگ بازی Go صرفا قطره ای از یک دریای عظیم است. تلاش گوگل برای ارائه تکنولوژی ها و ربات های بهره مند از هوش مصنوعی از سال ها قبل آغاز شد و تا چند سال آینده نیز ادامه می یابد».