هراس دیرینه‌ی انسان از به قدرت رسیدن ماشین‌ها که زمانی در قالب قوانین سه‌گانه‌ی ایزاک آسیموف یا رستاخیز ترمیناتور فقط جلوه‌ای از ا

هراس دیرینه‌ی انسان از به قدرت رسیدن ماشین‌ها که زمانی در قالب قوانین سه‌گانه‌ی ایزاک آسیموف یا رستاخیز ترمیناتور فقط جلوه‌ای از ادبیات علمی تخیلی بود، اکنون دغدغه‌ی پیشگامان فناوری و ساکنان سیلیکون ولی نیز محسوب می‌شود. در ادامه به دیدگاه مارک زاکربرگ در مورد آینده‌ی هوش مصنوعی می‌پردازیم.

یکی از نگرانی‌ها یا به تعبیر بهتر هراس‌های بسیار شایع و همه‌گیر در مورد آینده، دورنمای ‌رشد و تکامل هوش مصنوعی و احتمال از دست دادن کنترل آن توسط انسان و حتی انقلاب ماشین‌های هوشمند علیه بشریت است. به گمان بسیاری از رهبران دنیای فناوری، اگر روزی پیشرفت هوش مصنوعی به تقابل آن با انسان یا به تعبیری «رستاخیز ماشین‌ها» منتهی شود، برتری از آن ماشین خواهد بود. پیشگامان صنعت و فناوری، از ایلان ماسک گرفته تا رید هافمن، با سرمایه‌گذاری در پروژه‌ی پیشگیرانه‌ی Y Combinator سعی در جلوگیری از این اتفاق دارند.

رستاخیز ماشین‌ها

ولی با توجه به گفتگوی مارک زاکربرگ با ماتیاس دافنر، مدیرعامل شرکت رسانه‌ای اکسل اسپرینگر به نظر می‌رسد مدیرعامل جوان فیس‌بوک در این نگرانی سهیم نیست و واکنش ایلان ماسک را ناشی از تمرکز بیش‌ازحد به جنبه‌های منفی و شاید دراماتیک این پیش‌بینی می‌داند.

به عقیده‌ی زاکربرگ، ماشین‌ها تنها در صورتی قادر به غلبه و کنترل انسان خواهند بود که برای این منظور برنامه‌ریزی شوند. به‌عنوان‌مثال کامپیوترهایی که انسان را در بازی شطرنج شکست می‌دهند، برای هوشمند بودن طراحی می‌شوند و انجام این بازی برای آن‌ها مهارتی یادگرفتنی نیست. او می‌گوید:

من فکر می‌کنم که قابلیت پیش‌فرض همه‌ی ماشین‌هایی که ما می‌سازیم، صرفا خدمت به انسان است و اگر خودمان مرتکب اشتباهی در ساخت آن‌ها نشویم، این اصل تغییری نخواهد کرد.

@AINEWS