✍🏻 را می‌زنند تا بقیه حساب کار دستشان بیاید. _ بخش نخست.. عماد آبشناس_ منتشر شده در اسپوتنیک

✍🏻 #قطر را می زنند تا بقیه حساب کار دستشان بیاید. _ بخش نخست

عماد آبشناس_ منتشر شده در اسپوتنیک

در حالی که #عربستان سعودی خود را رهبر مسلمانان سنی دانسته و پرچم رویارویی با #ایران شیعی را بلند کرده اما خود هم می داند که اهل سنت عربستان را وکیل خود نکرده اند و ایران هم به دنبال ایجاد تفرقه و جنگ شیعه و سنی میان مسلمانان نمی باشد.
تلاش های متعدد سعودی ها برای ایجاد نوعی وحدت سنی ویا عربی بر علیه ایران هم همیشه با شکست مواجه بوده چرا که نه مسلمانان سنی عربستان را به رهبری قبول دارند و نه عرب ها.
در واقع ماجرا اصلا به ایران بر نمی گردد بلکه اختلاف ایدئولوژی و فکری میان اعراب و مسلمانان است که عربستان سعودی از قرن ها پیش در ذیل قدرت در آن قرار گرفته، و ایران بهانه ای بیش نیست.
فقط زمانی که اسلام در جزیره العرب ظهور کرد اهالی این جزیره برای مدت کوتاهی توانستند رهبری کشورهایی که به اسلام گرایش پیدا کرده بودند را عهده دار شوند اما بلا فاصله مسلمانان شام (اموی ها) قدرت را از دست اهالی جزیره العرب خارج کردند و سپس این قدرت میان دمشق و بغداد و ری و خراسان و استانبول و قاهره دست به دست شد و اهالی جزیره العرب دیگر جایگاهی در این جنگ قدرت نداشتند.
رؤیای بازگشت به رهبری جهان اسلام نیز به دلایل مختلف هیچ وقت محقق نشد.
اصلی ترین دلیل عدم تحقق این رؤیا را می توان در نبود یک ایدئولوژی فکری که می تواند دیگران را جذب این رهبری کند را خلاصه کرد.
یکی از سیاست هایی که خلافت عثمانی در کشورهای اسلامی انجام داد این بود این کشورها را وارد فضای علمی وفرهنگی تاریک کرد و سردمداران عثمانی باور داشتند که باید سیستم ارباب رعیتی در همه جهان اسلام پیاده شود و بخش عمده مسلمانان بی سواد و رعیت بمانند تا روزی به فکر شورش نیافتند.
در این ماجرا سرزمین فارس یا همان ایران و مصر تنها بخش هایی از جهان اسلام بودند که در برهه های مختلف از چنگ حکومت عثمانی آزاد بودند و توانستند ریشه های ایدئولوژی مختلفی را بنیان بگذارند، گو اینکه اینها نیز هیچوقت نتوانستند تحت تاثیر همسایگان خود قرار نگیرند اما این تاثیر همیشه نسبی بود.

#تحلیل
https://t.me/InternationalRel/10830