✅ دویچه وله: افزایش تلاش کشورهای اروپایی برای حفظ

✅ دویچه وله: افزایش تلاش کشورهای اروپایی برای حفظ #برجام

به گفته هلگا اشمید توافق هسته‌ای با #ایران یک توافق چندجانبه است و #اروپا برای حفط آن تلاش جدی می‌کند. در همین مسیر سفیران #بریتانیا، #فرانسه، #آلمان و اتحادیه #اروپا در #واشینگتن با شماری از اعضای کنگره آمریکا دیدار کردند.

چهارمین نشست سالانه مجمع ایران و اروپا روز سه‌شنبه (۱۱ مهر/ ۳ اکتبر) با حضور سفیران بریتانیا، #بلژیک، #دانمارک، #لهستان و #هلند در تهران، شماری از مقام‌های ارشد مالی و بانکی ایران و هلگا اشمید معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در شهر #زوریخ، پایتخت #سوئیس کار خود را آغاز کرد.

به گزارش خبرگزاری رویترز هلگا اشمید در دومین روز از این نشست ضمن حمایت از توافق هسته‌ای میان ایران و شش قدرت جهانی (آمریکا، روسیه، چین، بریتانیا، فرانسه و آلمان) تاکید کرد که کشورهای اروپایی برای حفظ این توافق "حداکثر تلاش" خود را خواهند کرد.

توافق هسته‌ای میان ایران و شش قدرت جهانی تیرماه سال ۹۴، پس از بیش از ۲۰ ماه مذاکره به امضاء رسید و از روزهای پایانی دی ماه همان سال در قالب برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) به اجرا گذاشته شد.

دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا بارها برجام را "بدترین توافق تاریخ" این کشور خوانده است. دولت آمریکا باید هر ۹۰ روز گزارشی از پایبندی یا عدم پایبندی ایران به برجام را به کنگره ایالات متحده ارائه کند تا بر مبنای آن درباره ادامه لغو و تعلیق تحریم‌های هسته‌ای یا اعمال مجدد آنها تصمیم‌گیری شود.

🔹 در انتظار سخنرانی #ترامپ

موعد ارائه گزارش بعدی دولت آمریکا درباره برجام ۱۵ اکتبر است. بنابر گزارش‌ها انتظار می‌رود دونالد ترامپ در سخنرانی ویژه هفته‌ی آینده خود (پنج‌شنبه ۱۲ اکتبر/ ۲۰ مهر) سیاست‌هایش در قبال جمهوری اسلامی و نظرش درباره روند اجرای توافق هسته‌ای را تشریح کند.

ترامپ از زمان ورود به کاخ سفید تا کنون دو بار پایبندی ایران به برجام را تائید کرده اما با توجه به سخنان اخیرش در مورد عدم پایبندی ایران به "روح توافق هسته‌ای" نگرانی‌هایی درباره موضع‌گیری هسته‌ی آینده او وجود دارد. ترامپ بدگمانی خود را با آزمایش‌های موشکی مناقشه‌برانگیز ایران و آنچه "نقش بی‌ثبات‌کننده" این کشور در منطقه خوانده می‌شود توجیه می‌کند.

هلگا اشمید تاکید کرده که برجام یک توافق دو جانبه نیست بلکه توافقی چند جانبه است. عضو تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای گروه ۱+۵ می‌گوید کشورهای اروپایی نیز در مورد نقش ایران در منطقه "نگرانی‌هایی" دارند اما این مسائل موضوع مذاکرات و توافق هسته‌ای نبوده‌اند.

http://www.dw.com/image/40807324_403.jpg