🔴 سفری «مهم» با قید «فوریت»!

🔴 سفری "مهم" با قید "فوریت"!

دیروز دوشنبه #بنیامین_نتانیاهو به شکلی غیر منتظره سفری چند ساعته به #بروکسل برای دیدار با مایک پومپئو وزیر خارجه آمریکا داشت که دفتر نتانیاهو در بیانیه‌ای آن را "مهم" و "فوری" خواند.
این "اهمیت" و "فوریت" با رسانه‌ای نشدن این دیدار از قبل، به همراه نبردن هیچ خبرنگار و روزنامه‌نگاری طبق معمول و ماهیت تیم همراه نتانیاهو تقویت شد.
دفتر نتانیاهو اعلام کرد که وی در این دیدار درباره تحولات جبهه شمالی، حضور ایران در منطقه از جمله در لبنان، سوریه و عراق بحث و گفتگو کرده است. گفتگوهایی از این جنس بسیار میان مقامات آمریکایی و اسرائیلی انجام شده و خواهد شد، اما پرسش اینجاست که در این حوزه‌ها چه پیش آمده که نتانیاهو "فوری" بار سفر بسته و به دیدار مایک پومپئو رفته است.
حضور یوسی کوهین رئیس موساد، مائیر بن شبات رئیس شورای امنیت ملی و ژنرال آوی بالوت منشی نظامی نتانیاهو در این سفر به آن ماهیتی امنیتی و نظامی می‌دهد و نکته مهم هم اینجاست که نشان می‌دهد احتمالا نخست وزیر اسرائیل در این دیدار "اطلاعات امنیتی جدیدی" را با وزیر خارجه آمریکا در میان گذاشته و بر مبنای آن‌ها از "تصمیمات مقتضی" خبر داده و خواهان حمايت بين‌المللی آمریکا شده است.
دور از ذهن نیست که این تصمیم حمله احتمالی تل‌آویو به حزب الله در لبنان یا اهدافی در آن باشد. چند هفته‌ای است که رسانه‌های اسرائیلی به ویژه تحلیلگران مسائل امنیتی و نظامی بر روی لبنان تمرکز کرده و خطر جبهه شمالی را گوشزد می‌کنند. اخیرا هم منابع امنیتی اسرائیلی از "انتقال اسلحه ایرانی از طریق فرودگاه رفیق حریری بیروت" به حزب الله سخن گفتند؛ تا جایی که برخی حمله به این فرودگاه را منتفی ندانستند.
در این میان، رون بن یشای تحلیل‌گر روزنامه دست‌راستی یدیعوت احرونوت دیدار نتانیاهو با پومپئو را با سفر ایهود اولمرت نخست وزیر سابق به آمریکا در سال 2007 و دیدار با جورج بوش مقایسه کرد که حمله هوایی به تاسیسات هسته‌ای سوریه در دیر الزور را به دنبال داشت.
از این رو، بن یشای پیش‌بینی می‌کند که احتمالا نتانیاهو خود را برای عملیاتی نظامی علیه حزب الله آماده می‌کند.
حزب الله لبنان هم جمعه گذشته در واکنش به تهدیدات اسرائیل با انتشار فیلمی به زبان عبری با عنوان "اگر گستاخی کنید پشیمان خواهید شد" مراکز حساس اسرائیلی را نشان داد که در صورت عملی شدن این تهدیدات به آن‌ها حمله می‌شود.
ناگفته نماند که در ماه‌های اخیر نظامیان اسرائیلی تمرینات نظامی متعددی در چارچوب سناریوی احتمالی جنگ با حزب الله در جبهه شمالی انجام داده‌اند.
به گفته منابعی، در هفته‌های گذشته دولت نتانیاهو از طریق فرانسه دولت لبنان را تهدید کرده بود که اگر ساخت کارخانه‌های تولید موشک و انتقال سلاح به حزب الله ادامه یابد به این کشور حمله خواهد کرد.
این تنش‌ها در حالی بالا گرفته است که در روزهای گذشته حملات اسرائیلی به سوریه بعد از حادثه سرنگونی جنگنده روسی در سپتامبر گذشته از سر گرفته شد و سامانه موشکی اس 300 روسیه هم واکنشی نشان نداد.
همچنان که نگارنده قبلا هم در روزهای پرتنش در نوار غزه بیان کرد، یکی از دلایل عمده عدم وقوع جنگ در این منطقه تمرکز بر ایران و اهمیت بالای تحولات جبهه شمالی (لبنان و سوریه) است.
بنیامین نتانیاهو که پس از استعفای لیبرمن با تاکید بر "حساسیت بالای وضعیت امنیتی" و "تحولات مهم پیش‌رو" توانست احزاب راست را به ماندن در کابینه قانع و مانع فروپاشی آن شود، در حال حاضر با کیفرخواست احتمالی دادستانی اسرائیل مواجه است.
در این وضعیت اگر دست به حمله‌ای علیه لبنان بزند و اهداف آن محقق نشود، با این اتهام در داخل مواجه خواهد بود که برای امنیتی کردن اوضاع و نجات خود از پیگیری قضایی دست به این اقدام زده است.
حال این سوال به صورت جدی مطرح است که آیا سفر #نتانیاهو به بروکسل جنگی به دنبال دارد؟
به هر حال، اگر هم در آینده نزدیک چنین جنگی رخ ندهد، چه بسا تداوم روند تصاعدی تنش‌ها در دو جبهه لبنان و سوریه، وقوع آن را در آینده‌ای نه چندان دور اجتناب ناپذیر کند.
در پایان ذکر این نکته ضروری است که اگر جنگی هم اتفاق بیافتد به نظر منحصر به حملات هوایی باشد و بعید است با عملیات زمینی همراه شود.

https://t.me/Sgolanbari