🔴 و بار دیگر رو در روی هم قرار گرفتند؛ چالش جدید نظامی - در (بخش ۲).. اعتماد.. یکشنبه ۱۶ اریبهشت۹۷

🔴 #چين و #آمريكا بار ديگر رو در روي هم قرار گرفتند؛ چالش جديد نظامی #پكن- #واشنگتن در #آفريقا (بخش 2)

#روزنامه اعتماد

یکشنبه 16 اریبهشت97

با اين حال وزارت دفاع #چين اتهامات #پنتاگون را به‌شدت رد و عنوان كرد كه اظهارات مقام‌هاي امريكايي كاملا با واقعيت متناقض است. همچنين نشريه گلوبال تايمز كه يك رسانه چيني نزديك به دولت اين كشور محسوب مي‌شود نيز امريكا را در جريان اين اتفاق محكوم كرد. اين مقاله سوالي را مطرح مي‌كند كه چرا جنگنده‌هاي امريكايي در نزديكي پايگاه چين پرواز مي‌كردند؟ به نظر مي‌رسد كه امريكايي‌ها فرياد مي‌زنند «دزد، دزد» تا جرايم آنها ديده نشود.

با اين حال طبق گزارش سي‌ان‌ان هواپيمايي كه مورد حمله ليزري قرار گرفته است يك هواپيماي C-١٣٠ بوده كه بدنه آن نشان مي‌دهد كه در معرض پرتوهاي ليزر با درجه نظامي قرار گرفته و برآوردها از منشأ آن نيز پايگاه نظامي چين بوده است. حتي گفته مي‌شود كه ايالات متحده به اين هواپيما اطلاع داده بود كه هنگام پرواز در مناطقي خاص از جيبوتي با احتياط عمل كند.

همچنين يك مقام وزارت دفاع ايالات متحده به سي‌ان‌ان گفت كه ارتش امريكا معتقد است كه چيني‌ها از ليزرهاي مشابه براي اختلال در سيستم ناوبري هواپيماهاي امريكايي در درياي جنوبي چين استفاده مي‌كنند. لازم به ذكر است يك روزنامه نظامي چيني به نام PLA در سال ٢٠١٥ گزارشي را منتشر كرد كه بر مبناي آن نشان مي‌داد كه چين در سال‌هاي اخير براي ارتقاي نيازهاي عمليات‌هاي مختلف سلاح‌هاي ليزري خود را به‌روز‌رساني كرده است. طبق گزارش‌ها نيروهاي ارتش چين چهار مدل سلاح ليزري در اختيار دارند كه برخي از آنها به مانند سلاح‌هاي عادي قابل حمل هستند. همچنين ماه گذشته ميلادي ارتش امريكا مجبور شد عمليات هوايي خود در شرق آفريقا كه مكاني بحراني در مبارزه با تروريسم محسوب مي‌شد را متوقف كند و اين توقف به درخواست دولت جيبوتي صورت گرفت. برخي معتقدند اين كار با فشار چين صورت گرفته است. با اين حال رسانه‌هاي چيني داستان و اتهامات در خصوص ليزر را جعلي و بي‌اساس مي‌دانند و كارشناسان نظامي چيني معتقدند كه پايگاه چين در جيبوتي كوچك است و تنها نقش پشتيباني و تداركات را دارد. به گفته اين كارشناسان امريكا بايد با موضوع منصفانه‌تر برخورد و شايعات در اين خصوص را نيز متوقف كند. اما مقام‌هاي امريكايي اخيرا نگراني‌هاي جدي را در مورد نفوذ روز افزون چين در جيبوتي مطرح و خاطرنشان كردند كه اولين پايگاه نظامي آنها به دليل ارتباطات نزديك اقتصادي ميان چين و جيبوتي است. چرا كه دولت جيبوتي به‌شدت به سرمايه‌گذاري دولت چين متكي است و دو طرف روابط ديپلماتيك نزديك دارند. در اواخر ماه فوريه پس از آنكه دولت جيبوتي قرارداد خود را با كمپاني پيشين حمل و نقل بندر تجاري اين كشور لغو كرد، قانونگذاران امريكايي به‌شدت نسبت به اينكه جيبوتي قصد دارد كنترل اين بندر تجاري را به چين واگذار كند ابراز نگراني كردند.

چرا كه اين بندر كاملا در كنار پايگاه نظامي چين واقع شده است و نقطه دسترسي اوليه براي پايگاه‌هاي امريكايي، فرانسوي، ايتاليايي و ژاپني در جيبوتي محسوب مي‌شود. ژنرال توماس والدهوزر كه بر فرماندهي نيروهاي نظامي امريكا در آفريقا نظارت دارد چالش‌ها در اين زمينه را با كنگره در ماه مارس مطرح كرده است تا امريكايي‌ها بتوانند به نحوي جلوي نفوذ چين در اين منطقه را بگيرند. گفتني است جيبوتي به دليل دسترسي مناسب به درياي سرخ و خليج عدن از اهميت بسيار بالايي براي كشورهاي مختلف از جمله امريكا برخوردار است. ولي براي چين اهميت اقتصادي و نظامي دارد و همين موضوع اين كشور را براي پكن مهم مي‌كند. چين براي پايگاه نظامي خود در جيبوتي سالانه و به مدت ١٠ سال ٢٠ميليون دلار به دولت اين كشور پرداخت مي‌كند و در مجموع ٤٢ درصد از صادرات اين كشور از سوي چين صورت مي‌گيرد و در حال حاضر امريكا به‌شدت نگران است كه با نفوذ هرچه بيشتر چين در اين منطقه قدرت مانور آنها كاهش پيدا كند و تضعيف شود، از همين رو چالش جيبوتي مي‌تواند به ديگر چالش‌هاي جدي ميان امريكا و چين اضافه كند.

چين براي پايگاه نظامي خود در جيبوتي سالانه و به مدت ١٠ سال، ٢٠ميليون دلار به دولت اين كشور پرداخت مي‌كند و در مجموع ٤٢ درصد از صادرات اين كشور از سوي چين صورت مي‌گيرد و در حال حاضر امريكا به‌شدت نگران است كه با نفوذ هرچه بيشتر چين در اين منطقه قدرت مانور آنها كاهش پيدا كند .

#نشریات
https://goo.gl/9ywHbf