🔵 ۱۰حقیقت انکارناپذیر درمورد (۱)

🔵 10حقیقت انکارناپذیر درمورد #تغییرات_اقلیم (1)

با وجود برگزاری کنفرانس‌های بین‌المللی از قبیل کنفرانس تغییرات اقلیمی سازمان ملل در دسامبر ۲۰۱۸ در شهر #کاتوویس #لهستان و نگرانی نهادهای مرتبط همچنان شاهد هستیم که در دوره و زمانه‌ی آزادی اینترنت و اشاعه‌ی اخبار جعلی هنوز هستند کسانی و رسانه‌هایی که با کتمان تغییرات اقلیمی به آن برچسب «افسانه» می‌زنند. علی‌رغم انتشار گزارش‌های علمی و ابراز نگرانی پژوهش‌گران حوزه‌ی اقلیم، باور حقیقت همچنان برای برخی دشوار به نظر می‌رسد.

در ادامه به ۱۰ حقیقت انکارناپذیر در مورد #تغییرات_اقلیمی اشاره خواهد شد. حقایقی که برای محققان حوزه‌ی تغییرات اقلیمی به اثبات رسیده‌، در مقابل ادعاهای جعلی قرار می‌گیرند و انکارنشدنی هستند. ارائه‌دهندگان این ۱۰ واقعیت، #آنتونیا_شوستر و #مایکل_لیندنر محققان انستیتو پژوهشی تأثیرات اقلیمی #پوتسدام (PIK) در #آلمان هستند:

۱ - ۹۷ درصد از محققان و شخصیت‌های صاحب نظر حوزه‌ی اقلیم، #تغییرات_آب‌و‌هوایی را «پیامد سبک زندگی بشر» می‌دانند.

هنوز هم هستند کسانی که ادعا می‌کنند تغییرات اقلیمی حقیقتی قطعی نیست و اگر هم باشد معلوم نیست ساخته‌ی دست بشر باشد. این ایده‌ اشتباه است. جان کوک، پژوهش‌‌گر حوزه‌ی تغییرات اقلیم و تیم همکار وی نزدیک به ۱۲ هزار پژوهش در حوزه‌ی گرم‌شدن زمین را مورد بررسی قرار دادند. ۹۷ درصد از کسانی که در زمینه‌ی تغییرات اقلیم اظهارنظر کرده‌اند در این مورد توافقِ نظر داشتند که تغییر اقلیم پدیده‌ای است که به واسطه‌ی سبکِ زندگی بشر به وجود آمده است. در مقابل، لابی‌های صنعت #سوخت‌های_فسیلی هستند که دهه‌هاست با ایجاد شبهه به انتشار گفتمانی علیه دستاوردهای علمی می‌پردازند. گفتنی است در حال حاضر تنها ۴۲ درصد از سیاست‌مداران حزب #جمهوری‌خواه #آمریکا از یافته‌های دانشمندان در موردِ رخ‌دادنِ تغییرات اقلیمی اظهار بی‌اطلاعی نمی‌کنند.

۲ - میزان جهانی سالانه‌ی انتشار گاز دی‌اکسید کربن همچنان در حال افزایش است.

برخی سیاست‌مداران به نحوی درباره‌ی تغییرات اقلیمی صحبت می‌کنند که گویی تا به حال برای مقابله با آن به اندازه‌ی کافی فعالیت شده است. آنها دائم به این نکته اشاره می‌کنند که از سال ۱۹۹۰ تولید کربن دی‌اکسید کاهش پیدا کرده. متأسفانه این مطلبِ درستی نیست و میزان دی‌اکسیدکربنی که در جهان منتشر می‌شود سال به سال در حال افزایش است. به‌خصوص در چین میزان انتشار کربن دی‌اکسید از سال ۲۰۰۰ شدیداً افزایش پیدا کرده. این در حالی است که این رقم در ایالات متحده و اتحادیه اروپا کمی، اما نه به اندازه‌ی کافی کاهش پیدا کرده است. بر اساس آمار آژانس بین‌المللی انرژی، میزان انتشار جهانی کربن دی‌اکسید در سال ۲۰۱۷ رکوردی ۳۲،۵ میلیارد تُنی را تجربه کرد. لازم به ذکر است ایران در میان کشورهای جهان در سال ۲۰۱۷ رتبه‌ی هفتم را از جهت انتشار کربن دی‌اکسید به خود اختصاص داد. در سال ۱۹۹۰ ایران در رتبه‌ی ۱۹ام قرار داشت.

۳ - افزایش گاز دی‌اکسید کربنِ موجود در جو زمین به افزایش دمای زمین می‌انجامد و برعکس.

رابطه‌ی کربن‌ دی‌اکسید و افزایش دمای کره‌ی زمین مانند رابطه‌ی مرغ و تخم‌مرغ است. با افزایش کربن‌ دی‌اکسید در جَو، دمای کره‌ی زمین هم افزایش پیدا می‌کند. بررسی مغزه‌های یخی نشان‌ می‌دهند که در تاریخ کره‌ی زمین، گهگاه اول این دمای زمین بوده که افزایش پیدا کرده و سپس اتمسفرِ زمین شاهد افزایش کربن‌ دی‌اکسید بوده. همین باعث شده تا برخی این برداشتِ اشتباه را داشته باشند که مصرف سوخت‌های فسیلی به وسیله‌ی بشر باعث افزایش دمای کره‌ی زمین نمی‌شود چرا که افزایش دمای زمین به‌ هرحال و همیشه وجود داشته است. این نمونه‌ی بارزی از مغلطه‌ است. این استدلال در مورد هزاره‌های اولیه صدق می‌کند که اول دمای زمین افزایش یافت و بعد از آن میزان کربن‌ دی‌اکسید در جَو بیشتر شد. اما این کربن‌ دی‌اکسیدِ منتشر شده باعثِ افزایش دمایی ورایِ افزایش دمای اولیه شد. مصرف سوخت‌های فسیلیِ منجر به انتشار کربن دی‌اکسید سرعت گرم‌شدن زمین را افزایش می‌دهد. با رسیدن به رقم ۴۰۵.۵ میکرو (ppm) میانگینِ میزان جهانی تمرکز گازهای گلخانه‌ای در جَو در سال ۲۰۱۷ به رقمی بی‌سابقه در طول تاریخ بشر رسید. سازمان جهانی هواشناسی در این باره گفت: «هیچ نشانی از تغییر و چرخش این روند [افزایش گازهای گلخانه‌ای] نمی‌بینیم. روندی که منجر به ادامه‌ی تغییرات اقلیمی، بالا آمدن سطح دریاها، اسیدی‌شدن اقیانوس‌ها و شرایط آب‌وهوایی بی‌سابقه می‌شود.»

https://goo.gl/nEgskk