با وجود آنکه تل‌آویو این نامه را متعهد نگه داشتن آمریکا کافی می‌دانسته، اما یک مقام دولت اوباما می‌گوید از منظر آمریکا این نامه «چ

با وجود آنکه تل‌آویو این نامه را متعهد نگه داشتن آمریکا کافی می‌دانسته، اما یک مقام دولت اوباما می‌گوید از منظر آمریکا این نامه «چک سفید امضا» به تل‌آویو نبود و واشنگتن قصد نداشته به تل‌آویو این تعهد را بدهد که هرگز برای خلع سلاح این رژیم تلاش نمی‌کند، بلکه واشنگتن تأکید دارد که در شرایط کنونی خاورمیانه تل‌آویو باید ابزار «دفاع» از خود را داشته باشد.
در سال ۲۰۱۰، در آستانه یکی از کنفرانس‌های منع اشاعه، نتانیاهو بار دیگر از اینکه ممکن است برای کنار گذاشتن تسلیحات اتمی تحت فشار قرار گیرد، ابراز نگرانی کرد. در واکنش، اوباما در یک بیانیه عمومی تقریبا محتوای نامه محرمانه امضاشده میان طرفین را به صورت علنی اعلام کرد.
او در این بیانیه که پس از دیدارش در سال جولای ۲۰۱۰ با نتانیاهو، صادر شد، گفت: «ما درباره موضوعات مرتبط با کنفرانس منع اشاعه صحبت کردیم. من به نخست‌وزیر تأکید کردم که زمانی که این مباحث مطرح است، هیچ تغییری در سیاست ایالات متحده به وجود نمی‌آید. ما قویا معتقدیم که با توجه به وسعت، تاریخ، منقطه‌ای قرارگیری و تهدیداتی که علیه [تل‌آویو] وجود دارد... و نیازمندی‌های امنیتی منحصر به فردی که دارد، اسرائیل باید بتواند به هر تهدیدی یا هر ترکیبی از تهدیدات در منطقه، پاسخ دهد. و به همین دلیل است که تعهد ما به امنیت اسرائیل خدشه‌ناپذیر است. ایالات متحده هرگز از اسرائیل نخواهد خواست قدمی بردارد که منافع امنیتی آن را تضعیف کند.»
پس از روی کار آمدن دولت ترامپ، «ران درمر» سفیر رژیم صهیونیستی در واشنگتن برای گرفتن امضای نامه به کاخ سفید رفته، آن هم در حالی که روند پر هرج و مرج و آشفته انتقال قدرت از اوباما به ترامپ در جریان بوده است. مشخص نیست که دولت اوباما اساسا وجود این نامه را به ترامپ اطلاع داده است یا نه.

به نوشته نیویورکر، عجله درمر برای دریافت امضای نامه و تأکید او بر اینکه افراد معدودی در جلسه مربوط به بحث درباره این نامه حضور داشته باشند، موجب شده تا دستیاران کاخ سفید بگویند درمر طوری رفتار می‌کند که گویی مالک کاخ سفید است. با این وجود، ترامپ نهایتا همان روز این نامه را امضا کرده تا چهارمین رئیس‌جمهور متوالی آمریکا باشد که چنین تعهد مکتوبی را امضا می‌کند. بنابراین گزارش، اهمیتی که نتانیاهو برای دریافت فوری امضای روسای‌جمهور آمریکا برای این نامه قائل بوده، مایه تعجب هم مقام‌های دولت اوباما و هم مقامات دولت ترامپ بوده است.

«آونر کوهن» تاریخ‌نگار موسسه «میدلبری» می‌گوید تسلیحات اتمی بحثی محوری برای نتانیاهو است، چراکه به او «احساس مصونیت، احساس قدرت اسرائیل و این احساس را می‌دهد که می‌تواند شرایط مد نظر خودش را به منطقه و فراتر از آن تحمیل کند.»

🔗 https://www.newyorker.com/news/news-desk/how-trump-and-three-other-us-presidents-protected-israels-worst-kept-secret-its-nuclear-arsenal