‍ (.. 🔴 عدم به کاربری واژه‌ی نقض قطعنامه؛ ابراز نگرانی و انتقاد از رویکرد توسعه دفاعی

‍ (https://attach.fahares.com/ed54AMUzRp9i8M1LuSu9Ww==)

🔴 عدم به کاربری واژه‌ی نقض قطعنامه؛ ابراز نگرانی و انتقاد از رویکرد توسعه دفاعی #ایران

گزارش کامل نشست شورای امنیت پیرامون آزمایش موشکی #ایران

🔹#کارن_پیرس انجام آزمایش موشکی از سوی ایران را «رفتار ناهمسو» با قطعنامه ۲۲۳۱ دانست، اما گفت برای تعیین اینکه این قطعنامه نقض شده است یا خیر به اطلاعات بیشتری نیاز است.

🔹او مدعی شد که آزمایش موشکی ادعایی ایران «فراتر از نیازهای دفاعی مشروع» بوده و در جلسه شورای امنیت نگرانی‌های زیادی درباره آن ابراز شده است.

🔹 #فرانسوا_دلاتره، نماینده فرانسه از عبارت «نقض» برای اشاره به آزمایش موشکی ادعا شده توسط ایران استفاده نکرد.

🔹وی گفت: «ما بار دیگر تأکید می‌کنیم که برنامه موشکی ایران و پرتاب این موشک بالستیک میان‌برد با قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت ناهمسو است. به همین دلیل است که ما در جایگاه کشور فرانسه از ایران می‌خواهیم فوراً هر گونه فعالیت مربوط به موشک‌های بالستیک که برای حمل سلاح‌های هسته‌ای طراحی شده‌اند را متوقف کند.»

🔹قطعنامه ۲۲۳۱ و الزامات آن

قطعنامه ۲۲۳۱ تیرماه سال ۱۳۹۴ برای تأیید توافق هسته‌ای میان ایران و گروه ۱+۵ به تصویب اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد رسید. همراه با تصویب این قطعنامه، سایر قطعنامه‌های شورای امنیت که علیه ایران صادر شده بود لغو شد.

🔹قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت با لحنی غیر الزام‌آور تنها از ایران خواسته، موشک‌هایی را که برای داشتن قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای طراحی شده‌اند، آزمایش نکند. ایران تصریح کرده که هیچ‌کدام از موشک‌هایش برای حمل کلاهک هسته‌ای طراحی نشده‌اند.

🔹در حالی که در قطعنامه پیشین یعنی ۱۹۲۹ در مورد برنامه موشکی ایران عنوان شده بود که «شورای امنیت سازمان ملل تصمیم می‌گیرد که ایران نباید» فعالیت‌های مرتبط با موشک‌های بالستیک داشته باشد، در قطعنامه ۲۲۳۱ این لحن تغییر کرده است. در این قطعنامه عنوان شده است که «شورای امنیت سازمان ملل از ایران می‌خواهد» که فعالیت مرتبط با موشک‌های بالستیک نداشته باشد.

🔹نکته دوم در مورد قطعنامه اینکه در بخش مربوط به برنامه موشکی، از ایران خواسته شده از کار بر روی موشک‌هایی خودداری کند که «برای داشتن قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای» طراحی شده‌اند.

#UNSC