🔵 ۱۰حقیقت انکارناپذیر درمورد (۲)

🔵 10حقیقت انکارناپذیر درمورد #تغییرات_اقلیم (2)

۴- دمای کره‌ی زمین نباید بیش از یک و نیم درجه‌ی سانتی‌گراد‌ گرم‌تر شود.

در کنفرانس تغییرات اقلیمی #پاریس در سال ۲۰۱۵ عزم‌ها جزم شد تا میانگین دمای جهانی تا پایان قرن جاری در مقایسه با دوران پیش‌صنعتی بیشتر از دو درجه‌ی سانتی‌گراد افزایش پیدا نکند. اما دو درجه افزایش دما هم برای کره‌ی زمین زیاد است و ممکن است عواقب سنگینی در پی داشته باشد. عواقبی که از آن‌ها با عنوان «عناصر یا رویدادهای نقطه‌ی اوج» یاد می‌شود و ممکن است برگشت‌ناپذیر باشند. عواقبی که به افزایش میانگین جهانیِ دمای کره‌ی زمین می‌انجامند. به این ترتیب پیامدهای بحران اقلیمیِ به‌وجود آمده کنترل‌نشدنی خواهند بود. به همین دلیل بسیاری از متخصصان مرز ۱.۵ درجه را به عنوان حد نهایی ممکن برای افزایش دمای زمین معرفی می‌کنند و نه دو درجه‌ی سانتی‌گراد. به گزارش مجمع بین‌المللی تغییرات آب‌ و‌ هوایی (IPCC) دستیابی به این هدف آسان نیست اما هنوز ممکن است. کره‌ی زمین پیش از این یک درجه‌ی سلسیوس نسبت به دوران قبل از انقلاب صنعتی گرم‌تر شده و تنها نیم درجه با مرز مذکور فاصله دارد.

۵ - پیامدهای #تغییرات_اقلیمی معمولاً سنگین‌تر از پیش‌بینی‌ها هستند.

وقتی از #تغییرات_آب‌وهوایی صحبت می‌کنیم خواه ناخواه صحبت از #سیل، آتش‌سوزی جنگل‌ها و دیگر #بلایای_طبیعی هم به میان می‌آید. برخی معتقدند صحبت از این بلاها تنها ترس‌آفرین هستند و پژو‌هش‌گران حوزه‌ی اقلیم در ارزیابی‌های‌شان اغراق می‌کنند. متأسفانه این ادعا درست نیست. اطلاعات ارائه‌شده توسط مجمع بین‌المللی تغییرات آب و هوایی (IPCC) معمولاً خوش‌بینانه ارائه می‌شوند. برای مثال پژوهش‌ها نشان می‌دهند که میزان جهانی افزایش سطح دریاها بالاتر از مدل‌های ارائه‌شده توسط IPCC بوده است. این یعنی ممکن است گزارش‌های آینده‌ی IPCC هم با واقعیت برخوردی خوشبینانه داشته باشند. در حال حاضر سرعت افزایش سطح دریاها ۳.۲ میلی‌متر در سال برآورد شده است. همین حالا هم کشورهایی هستند که با پدیده‌ی سیل دست و پنجه نرم می‌کنند.

۶ - تغییرات اقلیم آن‌چنان سریع در حال رخ‌ دادن هستند که ممکن است به ششمین انقراض جمعی تاریخ منجر شوند.

یکی از پیامدهای مستقیم بحران اقلیمیِ جاری، خطر انقراضِ حیات در کره‌ی زمین است. قبلاً برای کره‌ی زمین اتفاق افتاده که طی مدت چند هزار سال که از دیدگاه زمین‌شناسی مدت زمان نسبتاً کوتاهی است، نزدیک به سه چهارم جانداران منقرض شده‌اند. طی ۵۴۰ میلیون سال گذشته تنها پنج بار #انقراض_جمعی رخ داده است. پژوهش‌های امروز نشان می‌دهند که ششمین انقراض جمعی آغاز شده و ممکن است طیِ چند صد سال بخش بزرگی از حیاتِ کره‌ی زمین را تحت تأثیر قرار دهد. به گزارش #صندوق_جهانی_طبیعت (WWF)، بین سال‌های ۱۹۷۰ تا ۲۰۱۴ تعداد مهره‌دارانی که در طبیعت زیست می‌کنند ۶۰ درصد کاهش پیدا کرده است. بشرِ امروز، نه تنها با تأثیری غیرمستقیم به واسطه‌ی تغییرات آب و هوایی، بلکه با تأثیری مستقیم و به واسطه‌ی گسترش شهرها و نبود مدیریتِ آگاه در صنایعی همچون معدن و کشاورزی، مسئولِ در خطر قرار گرفتن حیاتِ جانداران است.

https://goo.gl/pTjePr