گفت و گوی اختصاصی «ایران» با «رضا حاکان تکین»، سفیر ترکیه در ایران

گفت و گوی اختصاصی «ایران» با «رضا حاکان تکین»، سفیر ترکیه در ایران
- مساجد همپای شبکه‌های اجتماعی در اطلاع‌رسانی و رساندن پیام مقاومت مقابل کودتا نقش بسیار مهمی را ایفا کردند. اقدام به کودتا باعث شد وحدت و همبستگی میان مردم تقویت شود.
- سازمان فتح‌الله گولن مثل یک اختاپوس به خیلی از نهادها دست‌اندازی کرده و با یک پنهانکاری بسیار بزرگ بازوهای خود را خیلی جاها رشد و نفوذ داده‌است. مهم‌ترین نهادهای حاکمیتی کشور و در رأس آنها دستگاه عدالت و وزارت دادگستری؛ همین‌طور در نهاد انتظامی یعنی در نیروهای مسلح ترکیه نفوذ کرده‌اند. آنها به همین‌ بسنده نکرده‌ و در نهادهای آموزشی هم نفوذ کرده‌اند، دبیرستان، دانشگاه و بیمارستان تأسیس کرده‌اند.
- روزنامه‌نگاران دستگیر شده، به خاطر فعالیت روزنامه‌نگاری و خبری‌شان دستگیر نشدند بلکه به خاطر اینکه ردپایی از آنها در فعالیت‌های تروریستی بوده دستگیر شدند. برای مثال در فعالیت‌های پ ک ک یا سازمان‌های تروریستی مارکسیستی مثل تی اچ کی پ یا ارتش آزادیبخش خلق ترکیه و گروه‌های افراطی چپگرا.
- ترکیه با رشد سیاسی و دموکراتیک خودش نشان داده است که از هر کسی که بخواهد با هر راه غیردموکراتیکی دولت را تصرف کند و در دست بگیرد، مردم با تمام قدرت در مقابل آن می‌ایستند و جلو روندهای اینچنینی مقاومت می‌کنند و گذشته از آن، رئیس جمهوری و نخست‌وزیر ما در صحبت‌های خودشان بارها تأکید کردند که حتی در روند مبارزه با کودتا به هیچ وجه از مؤلفه‌ها و پرنسیب‌های دموکراتیک عدول نخواهد شد و تمام این مبارزه‌ها در چارچوب پرنسیب‌های دموکراتیک اتفاق خواهد افتاد.
- متأسفانه در جهان بعضی استانداردهای دوگانه وجود دارد که بویژه بیشتر با کشورهای اسلامی با این دوگانگی برخورد می‌شود و بلافاصله با یک پیشداوری اعلام موضع می‌کنند.
متن کاملاین مصاحبه را می‌توانید صبح فردا در صفحات 12 و 13 روزنامه ایران بخوانید.🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷
@Internationalrel