طرح «سرسبز و تمیز»؛ الگوی مناسب حفظ

https://goo.gl/tE6unm

✅ #بیاموزیم

طرح « #پاکستان سرسبز و تمیز»؛ الگوی مناسب حفظ #محیط_زیست

پویش مردمی «پاکستان سرسبز و تمیز» که در سراسر کشور و با همکاری دستگاه های اجرایی، مردم و نهادهای غیردولتی و با هدف ایجاد محیط سالم برای شهروندان و حفظ محیط زیست آغاز شده ، روشی است که دیگر کشورهای منظقه نیز می توانند با الگوگیری و اجرا، از آن تجربه بگیرند.

«پاکستان تمیز و سرسبز» با هدف حفظ محیط زیست، تمیز نگه داشتن محیط زندگی، حفظ منابع آبی و رودخانه ها با کشت درخت طی پنج سال، بیست و یکم مهرماه امسال از سوی #عمران_خان نخست وزیر این کشور شکل اجرایی به خود گرفت. در این پویش، مردم و دست اندرکاران اجرای آن، از مردم درخواست می کردند که محیط زندگی خود را تمیز نگه داشته و با کشت درخت و نگهداری آن، در سرسبز شدن کشور کمک کرده و مشارکت کنند.

از مدیریت بخش جنگل پاکستان نیز خواسته شد تا با شناسایی مناطق خاکستری ( مناطق خالی از درخت و مستعد درختکاری) و معرفی آن به مردم و تشکل های مردم نهاد، نسبت به کشت درخت در آن نقاط اقدام شود. تصمیم گیری برای آغاز پویش مردمی «پاکستان تمیز و سرسبز»، ماه گذشته در نشستی به ریاست «عمران خان» نخست وزیر پاکستان و وزارت «تغییرات اقلیمی» و پس از بررسی های کارشناسی اتخاذ شد.

همچنین، این روزها در پاکستان طرح موسوم به «سونامی کشت یک میلیارد درخت» به منظور جلوگیری از گسترش بیابان در مناطق مختلف پاکستان، کنترل فرسایش خاک، مبارزه با نابودی درختان و جنگلها، کمک به کاهش تغییرات آب و هوایی و کاهش احتمال وقوع سیل، در حال اجراست. نخست وزیر پاکستان در آیین آغاز پویش «پاکستان تمیز و سرسبز» گفت: با تحقق اهداف این پویش، این کشور طی پنج سال، از لحاظ بهداشت و نظافت، بهتر از اروپا می شود.

عمران خان از رهبران مذهبی پاکستان و احزاب مذهبی این کشور نیز خواست که با تشویق مردم و دیگر شهروندان به کشت درخت، در این طرح مشارکت کنند. عمران خان در آیین آغاز پویش مردمی «پاکستان تمیز و سرسبز»، با حضور در یکی از مدارس اسلام آباد پایتخت این کشور گفت: وظیفه خود می دانیم که به عنوان دولت، تمامی اقدامات لازم را انجام داده و پاکستانی تحویل دولت آینده دهیم که با با وضع کنونی قابل مقایسه نباشد.

عمران خان با تشریح اهداف اجرای پویش پاکستان تمیز و سرسبز گفت: در این پویش، سیستم دفع زباله کشور اصلاح شده و در تحقق این مهم، از کمک و همفکری دانش آموزان مدارس استفاده می شود.

سونامی «یک میلیارد درخت» در پاکستان، سال 2014 از سوی حزب تحریک انصاف پاکستان (PTI) در ایالت خیبرپختنوخوا اجرایی شد. این پروژه پس از اینکه قطع بی‌رویه درختان در پاکستان باعث شد نسبت درخت به زمین به تنها سه درصد برسد، آغاز شد و از این میزان در حدود 40 درصد درخت‌های باقی‌مانده در ایالت‌های شمال غربی آن قرار دارند.

با اجرای این طرح در شمال غرب پاکستان صد‌ها میلیون درخت برای مبارزه با نابودی جنگل ها کاشته شد و اطراف منطقه هیروشاه که پیش از این تپه‌های خشک و بایر بود، اکنون پوشیده از درخت و درختان جنگلی شده است. حدود 16 هزار کارگر در سال‌های 2015 و 2016 بیش از 900 هزار اصله درخت اکالیپتوس با قدرت رشد سریع را در هیروشاه کاشتند و این اقدام تنها بخشی از تلاش آنها در ایالت خیبر پختونخواه بود.

مدیر اجرایی این برنامه در ایالت خیبرپختونخواه نیز در این خصوص گفت: درختکاری در هیروشاه و سوات بخشی از پروژه «سونامی یک میلیارد درخت» است و تاکنون در مجموع 300 میلیون درخت از 42 گونه مختلف در این ایالت کشت شده است. به گفته مدیر برنامه، 150 میلیون نهال دیگر به زمینداران داده شد و اقدامات احیای جنگل‌ها باعث رشد دوباره 730 میلیون درخت شده است که در مجموع 1.2 میلیارد درخت جدید است.

سونامی یک میلیارد درخت، زودتر از تاریخ تخمین زده‌شده در زمستان سال 1396 تکمیل شد و انتظار می‌رود که روند آن دردیگر نقاط پاکستان ادامه داشته باشد.
بر اساس آمارها، پاکستان در فهرست شش کشور جهان قرار دارد که از مشکلات گرم شدن زمین تحت تاثیر قرار گرفته است، همچنین این کشور در میان آلوده ترین کشورهای جهان قرار دارد. مجموع پوشش جنگلی این کشور بین 2 تا 5 درصد از مساحت زمین است و براساس برآوردها، پاکستان احتمالا طی دهه آتی خشکسالی را تجربه می کند، زیرا کمبود آب در این کشور در حال گسترش است.

🔗 https://pakobserver.net/green-pakistan-programme-starts/

🔗 https://fwf.punjab.gov.pk/gpp