🔴 دلیل منازعه و در چیست؟ (بخش۲).. ترجمه: شهرام زرندار

🔴 دلیل منازعه #ایران و #اسرائیل در #سوریه چیست؟ (بخش2)

ترجمه: شهرام زرندار
#روزنامه شرق
یکشنبه 23 اردیبهشت 1397

#نشریات

🔹 بیانیه #ترامپ در پس این جنگ‌های جدید

منازعه بین #اسرائیل و #ایران چند روز پس از اینکه دونالد ترامپ، خروج ایالات متحده از توافق هسته‌ای چندملیتی با تهران را اعلام کند، تشدید شده است. اسرائیل علیه توافق هسته‌ای موضع گرفته، حتی قبل از شروع عملی توافق، اسرائیل با آن مخالفت کرده بود و ترامپ هم با قول خروج از توافق در مبارزات انتخاباتی ریاست‌جمهوری شرکت کرد. درحال‌حاضر نگرانی این است که جنگ نیابتی‌ای که اسرائیل و ایران سال‌هاست به آن مشغول‌اند و اخیرا در سوریه تحت پوشش جنگ داخلی در این کشور ادامه یافته، تبدیل به یک جنگ عریان تمام‌عیار بین ایران و اسرائیل شود. مارتین اس.ایندک، سفیر سابق ایالات متحده در اسرائیل گفته: «این یک جنگ نیابتی است. این یک جنگ مستقیم است و این چیزی است که آن را به طرز ویژه‌ای خطرناک می‌کند». اسرائیل و ایران برای سال‌ها در جنگ سرد با یکدیگر بوده‌اند، شاید 20 سال از عمر این جنگ سرد می‌گذرد اما اکنون این جنگ عریان شده است. اکنون تشدید بالقوه وضعیت جنگ عریان از قبل بیشتر شده است. او گفته اعلامیه خروج از توافق هسته‌ای ترامپ احتمالا کمکی به عریان‌شدن این درگیری نکرده، اما صحنه برای این منازعه در اوایل سال جاری
ايجاد شده است.

🔹حالا چه اتفاقی می‌افتد؟

ساش گفته جنگ بین ایران و اسرائیل در #سوریه احتمالا ادامه می‌یابد. این وضعیت یکی بزن و یکی بخور- یک حمله از سوی ایران بر ضد قرارگاه‌های اسرائیل در جولان و پاسخ فراگیر اسرائیل علیه اهداف متحد ایرانی‌ها در سوریه- غلبه ناگهانی خشم عده‌ای «کله‌داغ» در دو سو نخواهد بود. این بخشی از یک منازعه ساختاری است که بین اسرائیل و ایران در سوریه سر باز کرده است. «ایندیک» این تنش‌ها را «یک اتومبیل با یک شتاب‌دهنده و بدون ترمز» نامیده است و هنگامی که از او پرسیده شد این وضعیت از اینجا به کجا خواهد رسید؟ او پاسخ داد: «فقط به جای بدی خواهد رسید». او گفته: بدترین سناریو در این مورد آن است که منازعه به لبنان سرایت کند و اینکه حزب‌الله تصمیم بگیرد موشک‌هایش را از لبنان به اسرائیل شلیک کند و اسرائیل هم همچنان ‌که به حملات از خاک سوریه پاسخ داده جواب حزب‌الله را بدهد. او گفته: این به‌نفع اسرائیل است که منازعه را در سوریه نگه ‌دارد، جایی که اسرائیل در آن از امتیاز تعیین‌کننده‌ای برخوردار است، ایران احتمالا به جاهای دیگری توجه خواهد کرد، جاهایی که از اهرم قدرت بیشتری برخوردار است.

چرخش روسيه از ايران به سمت اسرائيل
ترجمه: آزاده بابايي‌نژاد: پس از اعلام رسمي خروج آمريكا از برجام، «بنيامين نتانياهو» با هدف شركت در مراسم هفتاد‌و‌سومین سالگرد پیروزی شوروي سابق در جنگ‌ جهانی دوم به مسکو رفت تا ضمن تماشاي مراسم رژه در میدان سرخ اين شهر، با همتاي روس خود درباره متحد پوتين يعني ايران، به گفت‌وگو بنشيند كه بيش از هر ‌زمان ديگري به اسرائيل نزديك شده و با استفاده از بلندي‌هاي جولان به اسرائيل موشك پرتاب كرده و امنيت آن را به خطر افكنده است. به باور تحليلگران سياسي، از زمان شروع جنگ سوريه تاكنون، اهداف غايي دولت تهران در طول اين هفت سال گام‌به‌گام پيش رفته؛ از مرحله حفظ نظام اسد در منطقه تا ظهور و حذف #داعش و اكنون در گام آخر رسيدن به بلندي‌هاي جولان كه بهتر از هر‌ مكان ديگري به اسرائيل مشرف است و ايران همچنان به حضور در اين خطه از سوريه اصرار دارد و حتي زماني‌كه روس‌ها به تهران پيشنهاد عقب‌نشيني از جولان به سمت ديرالزور را دادند، آنها نيك مي‌دانستند در منطقه سني‌نشين يادشده، پايگاه مردمي ندارند. بنا بر اعتقاد آگاهان سياسي، فضاي حاكم بر روابط مسكو با تهران تحت‌تأثير فضاي ديپلماتيك منطقه‌اي و به‌ويژه آمريكاست. روابط تهران - مسكو در این سال‌ها تحت‌الشعاع روابط روسیه و آمریکا بوده و هر‌گاه که روسیه روابط نزدیکی با آمریکا تجربه می‌کرد رویکرد سردی نسبت به ایران داشت و با اینکه روابط قطع نمی‌شد، اما از حد معینی هم بالاتر نمی‌رفت.
در سال‌هایی که روسیه می‌بایست نیروگاه هسته‌ای بوشهر را تحویل می‌داد، ایران به‌اجبار پشت درهای بسته روسیه قرار می‌گرفت و اهرم فشار مناسبی برای كسب منافع خود در رابطه با روسیه نداشت. این شکنندگی در سال‌های تحریم نیز مشاهده شد. روسیه در این سال‌ها به بهانه تحریم‌ها، از تحویل سامانه اس- 300 به ایران طفره رفت و حتی تنش‌هایی در‌این‌‌باره شکل گرفت.

http://bit.ly/2jTOVB7