چیست؟ ‌وهوایی و تاثیر عجیب آن بر زندگی انسان (۳).. اثر گلخانه‌ای چیست؟

چیست؟ ‌وهوایی و تاثیر عجیب آن بر زندگی انسان (۳).. اثر گلخانه‌ای چیست؟

https://v.gd/suk0MU

✅ #تغییر_اقلیم چیست؟ #تغییرات_آب‌وهوایی و تاثیر عجیب آن بر زندگی انسان (3)

اثر گلخانه‌ای چیست؟
اثر گلخانه‌ای چرخه‌ای است که به واسطه آن گازهای گلخانه‌ای در اتمسفر زمین به دام می‌افتند و منجر به افزایش دمای سیاره زمین می‌شوند. این واژه برای نخستین بار توسط ژوزف فوریه (Joseph Fourier)، ریاضی‌دان و فیزیکدان فرانسوی، ابداع شد. فوریه عقیده داشت که فرآیند گرمایش جهانی زمین به همان شیوه‌ای که در گلخانه‌ها گرما محصور می‌شود، رخ می‌دهد.

در اثر گلخانه‌ای پرتو‌های مرئی و تشعشعات نامرئی منجر به گرم شدن سطح سیاره می‌شوند، در این حالت اتمسفر مانند یک پوشش شفاف گلخانه‌ها از خروج گرما جلوگیری می‌کنند. به بیان فنی‌تر باید گفت، تشعشعات نامرئی رسیده از خورشید از جو زمین عبور کرده و توسط سطح آن، آب و پوشش گیاهی جذب می‌شود. اما برخی از این تشعشعات فروسرخ در اتمسفر زمین محصور باقی می‌ماند. مادامی که آنچه بیان شد یک فرآیند طبیعی باشد، به صورت یک تعادل خوب باقی می‌ماند.

دی اکسید کربن و برخی از ترکیبات اتمسفر زمین، برخلاف ترکیبات حیاتی آن یعنی اکسیژن و نیتروژن، توانایی جذب تشعشعات فروسرخ را دارد. این گازهای این انرژی گرمایی را جذب می‌کنند و به عنوان دومین منبع تابش تشعشعات سطح زمین را گرم می‌کنند. این انرژی گرمایی در دام اتمسفر زمین باقی می‌ماند و بسته به سطحی از گازها که آن را جذب کرده‌اند وضع بدتر می‌شود. هرچه سطح گازهای گلخانه‌ای افزایش پیدا کند، توانایی آنها در جذب تشعشعات فروسرخ نیز بیشتر می‌شود و در نتیجه گرمای بیشتری در اتمسفر زمین به دام می‌افتد.

چرخه کربن به انتقال کربن میان همه اجزاء طبیعت، از جمله اتمسفر، اقیانوس‌ها، رودخانه‌ها، سنگ‌ها، رسوبات و موجودات زنده، اطلاق می‌شود. درختان و گیاهان بواسطه فرآیند فتوسنتز قادر به جذب کربن دی اکسید هستند. با این حال جنگل زدایی و برخی دیگر از عوامل، توانایی جنگل‌ها را در تنظیم انتشار جهانی کربن را محدود کرده‌اند.

همچنین چرخه کربن به دلیل حجم عظیمی از گازهای گلخانه‌ای تولید شده توسط فعالیت‌های انسانی مختل شده است. در ۶۵۰ هزار سال گذشته، چندین دوره پیشروی و عقب نشینی یخچال‌های طبیعی وجود داشته است و پایان ناگهانی عصر یخبندان در حدود ۷۰۰۰ سال پیش را می‌توان به عنوان آغازی برای آب و هوایی کنونی تلقی کرد.

شواهد جغرافیایی نشان می دهد که ما وارد یک دوره گرمایش غیرطبیعی شده‌ایم. برای مدت ۴۰۰ هزار سال سطح کربن موجود در اتمسفر هرگز از آستانه ۳۰۰ قسمت در میلیون (ppm) تجاوز نکرده بود. در ۱۹۵۰ این آستانه شکسته شد و ما تا به امروز شاهد افزایش مقدار کربن جوی هستیم. در سال ۲۰۱۳، سطخ کربن دی اکسید اتمسفر زمین برای نخستین بار در تاریخ از مرز ۴۰۰ قسمت در میلیون (ppm) گذر کرد.

این فاجعه به طور مستقیم با فعالیت‌های انسانی مرتبط است. فعالیت‌هایی که منجر به انتشار حجم عظیمی از گازهای گلخانه‌ای شده است. مطابق آمار ۲۵ درصد از تولید جهانی گاز‌های گلخانه‌ای مربوط به الکتریسیته و تولید گرما، ۲۱ درصد در ارتباط با صنعت و ۲۴ درصد اراضی کشاورزی را متهم می کنند.

با برهم خوردن تعادل گازها در اتمسفر زمین در نتیجه آلودگی انسانی، انتشار گازهای گلخانه‌ای به طور مستقیم منجر به گرمایش #محیط_زیست می‌شود و تاثیرات گسترده‌ای بر اقلیم‌ها و تمدن‌های مختلف می‌گذارد.

#تغییرات_اقلیم
#تغییرات_آب‌و‌هوایی
#ClimateChange
#climatechange
#ClimateAction
#ClimateChange_is_not_a_hoax
#ClimateChangeisReal