✔️ واشینگتن پست: برای نخستین بار در تاریخ مجمع جهانی اقتصاد، هیئت رئیسه «مردان»، این بار همه زن هستند

✔️ واشینگتن پست: برای نخستین بار در تاریخ مجمع جهانی اقتصاد، هیئت رئیسه «مردان #داووس»، این بار همه زن هستند

غلبه مردان بر اجلاس داووس در حدی بوده که کارشناسان و رسانه‌ها برای شرکت‌کننده‌های این مجمع از عنوان «مردان داووس» استفاده می‌کرده‌اند؛ امسال اما برای اولین بار، تمام اعضای هیئت رئیسه ۷ نفره مجمع جهانی اقتصاد زن هستند.

در سه دهه گذشته تقریبا هر سال، رهبران کشورها، مدیران عامل شرکت‌ها، اقتصاددانان برجسته در داووس-کلوسترز #سوییس برای گردهمایی سالانه مجمع جهانی اقتصاد دور هم جمع می‌شوند. این گردهمایی در محدوده #آلپ، به عنوان محلی شناخته می‌شوند که برجسته‌ترین مغزها، مهم‌ترین مشکلات زمین را به بحث می‌گذارند، شامل جنگ‌ها و مشکلات محیط زیستی.
زمینه‌های بحث در طول زمان تغییر کرده‌اند اما یک مسئله همواره برقرار مانده است: غلبه مردان در داووس، تا حدی که لقبی که با انتخاب دانشمند علوم سیاسی، ساموئل پی. هانتینگتون در سال ۲۰۰۴ مطرح شد، هنوز به شکل گسترده‌ای برای این چهره‌های برجسته جهانی به کار می‌رود: «مردان داووس»
اما ۷ عضو هیئت رئیسه نشست ۲۰۱۸ داووس ماجرا را متفاوت می‌کنند: برای اولین بار در تاریخ این مجمع، تمام اعضای اصلی «مردان داووس» زن هستند. رئیس یک اتحادیه [شاران #بارو، دبیر کل ITUC]، یک فیزیک‌دان هسته‌ای [فابیونا #جیانوتی، مدیرکل CERN]، دو رئیس شرکت [ایزابل #کوچر مدیرعامل ENGIE و جینی #رومتی، رئیس IBM]، رهبر یک سازمان مالی [کریستین لاگارد، رئیس صندوق بین‌المللی پول]، یک اقتصاددان [چتنا سینها، رئیس بنیاد Man- Deshi] و نخست‌وزیر #نروژ [ارنا سولبرگ].

اما تحولات جنسیتی در سطح بالای این کنفرانس نمایانگر خوبی از نسبت حضور کلی زنان در این مجمع نیست. از حدود ۳هزار شرکت‌کننده امسال، فقط ۲۱درصد زنان هستند. این بهبود اندکی است نسبت ۲۰درصد سال گذشته، ۱۸درصد سال ۲۰۱۶ و ۱۷درصد سال ۲۰۱۵ و البته افزایش قابل‌توجهی نسبت به ۹درصد سال ۲۰۰۲.
از سوی دیگر اما باید گفت، این عدم‌تعادل مختص داووس نیست. پیتر ونهام، یکی از سخنگویان مجمع در این باره می‌گوید: «این آیینه‌ای است از تصویر این جامعه در دنیا به طور کلی.»
حضور زنان در مقامات بالا در دنیای تجارت و سیاست در سال‌های اخیر افزایش یافته، ایسلند اخیرا پرداخت حقوق کم‌تر به زنان در مشاغل یکسان را غیرقانونی کرده و کابینه نخست‌وزیر کانادا جاستین ترودو به برابری جنسیتی‌اش مشهور است؛ با وجود این فعالان می‌گویند که تعداد زنانی که در جایگاه‌های قدرت قرار در جهان قرار دارند، همچنان مصرانه پایین است.

بری رفرتی، مدیرعامل Ketchum گفت او از سال ۲۰۱۲ چهار بار در داووس شرکت کرده و متوجه شده یکی از سازمان‌ها نام بخش «دختران» را به «برابری» تغییر داده. او از تجربه حضورش در این مجمع گفته: «فکر می‌کردند من همسر کسی هستم، نه اینکه بابت اعتبار خودم آنجا هستم. به‌سرعت اشتباهشان را اصلاح کردم.»
شاران بارو، یکی از اعضای هیئت رئیسه امسال گفته وقتی برای اولین بار، ۲۰سال پیش در این مجمع شرکت کرد، نشست مملو از مردان بود و زنان کمی در آن حاضر بودند. بارو می‌گوید امسال داووس توجه ویژه‌ای به تبعیض جنسیتی داشته است.

🔗 https://www.washingtonpost.com/news/wonk/wp/2018/01/22/in-a-first-only-women-will-lead-davos-an-elite-meeting-of-mostly-men/?utm_term=.17e38d4c3c1e