🔵 ۱۰حقیقت انکارناپذیر درمورد (۳)

🔵 10حقیقت انکارناپذیر درمورد #تغییرات_اقلیم (3)

۷- تابستانِ داغ سال ۲۰۱۸ پیامد همین #تغییرات_اقلیمی بود.

تابستانِ‌ سال ۲۰۱۸ به شکلی نامنتظره داغ و خشک بود و شاید در مناطق جغرافیایی که به هوای داغ چندان عادت ندارند بیشتر حس می‌شد. برای مثال به گزارش سازمان هواشناسی آلمان (DWD)، تابستان سال ۲۰۱۸ دومین تابستان داغ بعد از تابستان سال ۲۰۰۳ از آغازِ تاریخِ هواشناسی یعنی سال ۱۸۸۱ بوده است. این گرمای بی‌سابقه هم پیامد تغییرات اقلیمی برآورد شده است. #تغییرات_آب‌وهوایی خودبه‌خود باعث گرم‌تر شدن و خشکی آب و هوا نمی‌شوند اما به امکان بروز این پیامدها قدرت می‌بخشند.

۸ - بخش انرژی‌های تجدیدپذیر حوزه‌ای اشتغال‌زا است.

خبر خوش این است که بخش #انرژی‌های_تجدیدپذیر می‌تواند برای کشورهای درحال توسعه نیز به حوزه‌ای اشتغال‌زا تبدیل شود. بر اساس آمار وزارت اقتصاد و انرژی #آلمان در سال ۲۰۱۶ در این کشور ۳۳۸۶۰۰ نفر در این کشور در بخش‌های مختلفِ این حوزه مشغول به کار بوده‌اند. از این میان بیش از ۱۶۰ هزار نفر تنها در حوزه‌ی #انرژی‌های_بادی اشتغال داشتند. این در حالی است که نزدیک به ۷۰ هزار شغل در آلمان به طور مستقیم یا غیرمستقیم وابسته به صنعت بهره‌برداری از #زغال‌سنگ قهوه‌ای است. لازم به ذکر است که آلمان از جهت میزان بهره‌برداری زغال سنگ قهوه‌ای در جهان رتبه‌ی نخست را دارد. این یعنی حوزه‌ی انرژی‌های تجدیدپذیر از پتانسیل اشتغال‌زایی بسیار بالایی برخوردار است.

۹ - لزوماً همه‌ی خودروهای الکترونیکی برای محیط‌ زیست مناسب نیستند.

از زمانی که تسلا به بازار آمده، #خودروهای_الکترونیکی نه تنها نوآورانه و بدیع تلقی می‌شوند، بلکه از آنها به عنوان ناجی طبیعت هم یاد می‌شود. در ایالت #کالیفرنیا سهمیه‌ای اجباری برای خودروهای الکترونیکی در نظر گرفته شده. در سال ۲۰۱۸ باید ۴.۵ درصد از خودروهای جدیدِ مجاز در این ایالت خودروهای «انتشار صفر» باشند و این رقم قرار است تا سال ۲۰۲۵ به ۲۲ درصد برسد. نکته اینجاست که هر خودروی الکترونیکی لزوماً نسبت به همتاهای بنزینی یا دیزلی‌اش برای اقلیم بهتر نیست، چرا که تولیدِ برقِ این خودروها را هم باید در نظر گرفت. برای مثال یک خودروی تشریفاتی مرسدس بنز کلاس E را در نظر بگیرید. اگر این خودرو با انرژی برقِ متداول در آلمان شارژ شود باید ۵۸۰ هزار کیلومتر راه رفته باشد تا از همتای دیزلی‌اش برای #محیط_زیست بهتر باشد. در مورد خودروهای الکترونیکی نمی‌توان ادعایی داشت که صحت عمومی داشته و در همه‌ی موارد صدق کند. اما می‌توان گفت که این خودروها این پتانسیل را دارند که سبب کاهشِ‌ انتشارِ #گازهای_گلخانه‌ای شوند.

۱۰-بشر می‌تواند با تغییر سبد غذایی و پرهیز از مصرف محصولات حیوانی میزان انتشار گاز دی‌‌اکسید کربن را تا ۴۹ درصد کاهش دهد.

حفاظت از اقلیم و محیط زیست مثال خوبی برای توضیح «تراژدی منابع مشترک» است. ما از یک منبع مشترک یعنی طبیعت و کره‌ی زمین صحبت می‌کنیم. طبیعتی که بدون هیچ خرجی در اختیار ما قرار دارد. شاید با خود بگوییم یک ماشین کمتر در خیابان یا یک وسیله‌ی پلاستیکیِ کمتر که دردی را دوا نمی‌کند چرا که صدمه‌ای که بشر به کره‌ی زمین وارد کرده برگشت‌پذیر نیست. اما یافته‌های پژوهش‌گران دانشگاه #آکسفورد و یک مرکز سوئیسی تحقیقاتیِ کشاورزی امیدبخش هستند. بشر با پرهیز از محصولات حیوانی می‌تواند میزان انتشار #دی‌اکسید_کربن ناشی از تغذیه را تا ۴۹ درصد کاهش دهد. حتی اگر این پرهیز همگانی ناممکن به نظر برسد نشان می‌دهد که حتی #اقدام‌های_فردی هم می‌توانند برای اقلیم مفید باشند.

حسام میثاقی
آسو

#تغییرات_اقلیم
#تغییرات_آب‌و‌هوایی
#ClimateChange
#climatechange
#ClimateAction
#ClimateChange_is_not_a_hoax
#ClimateChangeisReal

https://goo.gl/QWRJxC