✍🏻 چرا اروپایی‌ها نمی‌توانند از جدا شوند؟.. پیر هسکی.. نوول ابزرواتور ()

✍🏻 چرا اروپایی ها نمی توانند از #ترامپ جدا شوند؟

پیر هسکی

نوول ابزرواتور (#فرانسه)

برگردان: عصر دیپلماسی

روابط اروپا و #آمریکا در طول هیجده ماه دولت ترامپ بدتر شده است و #اروپا برای تعیین راهبرد مقابله با آن، با مشکل مواجه است.
زمانی بود که شوخی #کسینجر «شماره تلفن اروپا چیست» در مورد روابط بین اروپا و امریکا مطرح بود اما اکنون مشکل دیگر شماره تلفن نیست، بلکه بیشتر امریکا و اروپا به تلفن یکدیگر پاسخ نمی دهند.
با خروج ترامپ از توافق هسته ای و تحمیل تحریم های شدید تر بر ضد تهران که به طور یک جانبه شرکت های اروپایی را نیز هدف قرار خواهد داد، روابط اروپا و امریکا وخیم تر شده است و این وخامت از زمان جنگ جهانی دوم تا کنون بی سابقه بوده و اروپای غافلگیرشده، برای تعیین راهبرد جمعی قانع کننده مقابله با آن، با مشکل مواجه است.

🔹 یکجانبه گرایی #آمریکا

امریکایی ها می گویند که علت اصلی تنش در روابط امریکا و اروپا این واقعیت است که متحدان اروپایی ما انتظار دارند نگرش امریکا از جهان همانند آنها باشد و اروپایی ها نیز می گویند که علت اصلی تنش در روابط دو سوی اقیانوس اطلس این است که متحدان امریکایی ما انتظار دارند نگرش اروپایی ها از جهان همانند آنها باشد. این موضوع علت اصلی عدم تفاهم کنونی است.
در طول هیجده ماه دولت ترامپ این اختلاف افزایش یافت. انتصاب جان بولتون به عنوان مشاور امنیت ملی و مایک پمپئو به عنوان وزیر امور خارجه، به اختلافات دو طرف دامن زده است.
یک جانبه گرایی امریکا در مورد توافق پاریس درباره آب و هوا، ایران، یا حتی بیت المقدس و این که امریکا در صدد نبود حتی ظاهر را حفظ کند و پیامدهای این اقدامات را برای متحدانش مورد تمسخر قرار داد، اروپایی ها را غافلگیرساخت.
امانوئل مکرون در دیدارش با ترامپ در #واشنگتن و گفتگو درباره #ایران تجربه سختی داشت و شکست وی تاثیر زیادی بر عملکرد دیپلماتیک وی گذاشت.

🔹 اروپای سردرگم

اما وضعیت اسفبار روابط امریکا و اروپا در زمان بازتعریف روابط قدرت بین المللی بیشتر اهمیت دارد. از نظر اروپایی ها اکنون پایان اطمینان است، زیرا اروپا دیگر نمی تواند به امریکا امید داشته باشد که از آن حمایت کند.
در طول چندین دهه، اروپا به «چتر حمایتی» امریکا که ناتو ترسیم کرده بود و بند ٦ ناتو که امنیت و واکنش جمعی را در صورت تهاجم پیش بینی می کرد، امید داشت. به همین علت همه تلاش های فرانسوی ها برای ایجاد دفاع اروپای مستقل با واکنش های بی رمق دیگر کشورهای اروپایی مواجه شد.
اکنون اروپا سردرگم است و متوجه شده است که رابطه زوال ناپذیر با متحد امریکایی بسیار متزلزل شده است. اکنون دفاع بی رمق اروپا و مشکل آن برای مقابله سریع با تحریم های فرامرزی امریکا باعث شده که اتحادیه اروپا تحت سلطه تصمیمات یک جانبه واشنگتن قرار گیرد.
جنبه مثبت آن این است که دونالد ترامپ باعث شد که سه کشور آلمان، انگلیس و فرانسه احساس وحدت کنند که تحولی کم سابقه محسوب می شود و این تغییر شیوه تاریخی حداقل یک سال پس از خروج انگلیس از اتحادیه اروپا (برگزیت) عجیب است.

🔹 جدایی بسیار پرهزینه

اما اروپا متحد نیست. #اتریش، #مجارستان و #رومانی در افتتاح سفارت امریکا در #بیت_المقدس شرکت کردند در حالی که اتحادیه اروپا تصمیم گرفت از شرکت در آن خودداری کند. و جمهوری #چک حتی در نظر دارد سفارت خود را از #تلـآویو به بیت المقدس انتقال دهد.
گزینه دشوار #فرانسه و #آلمان برای مقابله اروپا با یکجانبه گرایی ترامپ وجود دارد. اما به احتمال زیاد برای مقابله با شرایط اضطراری ناکافی خواهد بود و به همین دلیل آنگلا مرکل به چین و امانوئل مکرون به روسیه سفر کردند.
اروپا از اتحاد تاریخی خود با امریکا خارج نخواهد شد، زیرا توانایی آن را ندارد و جدایی پرهزینه را نمی خواهد. احتمال دارد بیشتر در حاشیه قرار بگیرد و در جهان چندقطبی پر هرج و مرج آسیب پذیر شود. در حالت بهتر اروپا تلاش خواهد کرد تا خطوط انسجام آینده خود را همانگونه که امانوئل #مکرون پیشنهاد کرده بود، بهتر سازماندهی کند و به ویژه تا زمانی که کابوس ترامپ از بین برود، به بقای خود ادامه دهد.

🔗 https://www.nouvelobs.com/chroniques/20180524.OBS7142/pourquoi-les-europeens-ne-peuvent-pas-divorcer-de-trump.html