🔵 در ‌گو با نشنال اینترست:.. خروج رسمی از برجام را از تعهدات خود در این توافق رها می‌کند

🔵 #ظریف در #گفت‌گو با نشنال اینترست:

خروج رسمی #آمریکا از برجام #ایران را از تعهدات خود در این توافق رها می‌کند

مصاحبه کامل وزیر خارجه #ایران با پایگاه آمریکایی «نشنال اینترست»
(بخش 2)

🔹 هیلبران: رئیس‌جمهور ترامپ با اشتیاق و حرص زیادی در حال مذاکرات با کره شمالی است. شما از تمایل او برای مذاکره با کره شمالی، دشمن دیرینه (آمریکا) و عدم تمایل آشکار او برای مذاکره (با ایران) چه درسی می‌گیرید؟

ظریف: او عاشق این است که با ایران (درباره برجام) مذاکره مجدد انجام دهد اما واقعیت آن است که ما یک توافق از قبل داریم در نتیجه شما یک توافقی را که با یک دولت مستقل حاصل کردید، مورد مذاکره مجدد قرار نمی‌دهید. ما نه فقط با آمریکا بلکه با شش کشور دیگر به یک توافق رسیدیم.

🔹 هیلبران: آیا این درس آن است که بهتر است یک بمب اتمی داشته باشید و سپس با آمریکا وارد مذاکره شوید؟

ظریف: نه، نه، نه. شاید این درسی باشد که برخی احتمالا به آن برسند اما درسی نیست که من به آن برسم. من اعتقاد دارم که این نوع برخورد و تعامل، در حال ارسال سیگنالی بسیار غلط به جامعه بین‌المللی است به ویژه این سیگنال که شما نمی‌توانید وقتی با آمریکا مذاکره کردید، به آن (آمریکا) اعتماد کنید.

🔹 هیلبران: احتمال خروج آمریکا از توافق در ماه می چه تبعات داخلی در ایران دارد؟

ظریف: به نظر من، سبب افزایش اتحاد داخلی خواهد شد. دیگر افراد دلیلی برای مشغول شدن به این نوع از مناظره و بحث در خصوص اینکه ایا باید با آمریکا تعامل کرد یا نه، نخواهند داشت (بحث و مناظره‌ای که ما در ۴ سال گذشته مشغول آن بوده‌ایم) چرا که در برای چنین تعاملی مسدود است و همه(مردم ایران) یک رویکرد مشترک اتخاذ خواهند کرد.

هیلبران: اکنون صحبت‌های زیادی در آمریکا درباره مواضع ایران در سوریه و همچنین لبنان وجود دارد. آیا تبدیل ایران به هژمون در #خاورمیانه برای این کشور ممکن است؟

ظریف: دیگر برای هیچ کس و کشوری امکان هژمون شدن در هیچ جایی وجود ندارد. برخی اعتقاد دارند که بعد از پایان جنگ سرد، آمریکا می‌تواند از تمایلات هژمونیک خود در سطح جهان لذت ببرد اما همانطوری که رئیس‌جمهور ترامپ گفته، ۷ تریلیون دلار هزینه شد و نتیجه آن چیزی نیست که کسی آن را دوست داشته باشد. به همین دلیل، تمایلات هژمونیک در جهان امروز، متوهمانه هستند حتی به طور کلی، دولت‌ها هم انحصار توسل به زور را از دست داده‌اند و ما شاهد ظهور و سر بر آوردن بازیگران غیر دولتی هستیم. بنا بر این، از حتی از منظر نظری و تئوریک و نه از فقط عملی، تمایلات هژمونیک بیشتر از آنکه واقعیت باشند، توهم هستند. ایران نمی‌خواهد هژمون منطقه باشد و ما معتقدیم که خیلی وقت است که دوره تمایلات هژمونیک به سر آمده است.

🔹هیلبران: اگر اینطور است چرا اسرائیل این همه سر و صدا درباره حضور ایران در سوریه راه می‌اندازد؟

ظریف: آنها همیشه به منظور توجیه تجاوزگری‌هایشان، نقض حقوق فلسطینیان و حتی برخی اوقات برای لاپوشانی کردن برخی اختلافات داخلی‌شان، برای پیدا کردن عذر و بهانه جهت گمراه کردن دیگران تلاش کرده‌اند.

🔹هیلبران: به عنوان سوال آخر، آیا مخالفت‌های دولت ترامپ با توافق هسته‌ای فقط بهانه‌ای برای به راه انداختن یک حمله واقعی به #ایران است؟

ظریف: من در این باره تردید دارم.

🔗 http://nationalinterest.org/feature/irans-foreign-minister-america-already-violating-the-nuclear-25521