‍ (✅✅✅ مختصری درباره رای اخیر دیوان بین المللی لاهه.. ✍🏻 ‌وصال

‍ (https://attach.fahares.com/yD8GC0Fpbh40k8yug57mhQ==)

✅✅✅ مختصری درباره رای اخیر دیوان بین المللی لاهه

✍🏻 #پرهام_فرهنگ‌وصال
(دکترای حقوق بین‌الملل از موسسه تحصیلات تکمیلی #ژنو)

در خصوص دستور موقتی که دیروز دیوان بین‌المللی دادگستری به‌ نفع ایران و علیه آمریکا صادر کرد، نکات متعدد و مهمی وجود دارد که از دسترس افراد غیرمتخصص خارج است. می‌طلبد که این‌کاره‌های حقوق‌بین‌الملل‌چی، به‌تفصیل و با ادبیاتی گیرا، در مورد ابعاد مختلفِ این ماجرا بنویسند، تا حداقل بخشی از غیرمتخصصانِ ایرانی که با ادراک و بدیهیات سرِ جنگ و ستیز ندارند، چیزهایی دستگیرشان شود. دیروز در جایی دیگر، اشاره کردم که ممکن است در این مورد چیزکی بنویسم، اما حقیقتاً نه انگیزه‌ای دارم و نه دلیلی بر این کار می‌بینم. فقط به ذکر یک نکته بسنده می‌کنم:

🔹 دیوان متشکل است از 15 قاضی، و مطابق با آیین‌دادرسی، در هر دعوا، طرفی که حداقل یکی از قضات از اتباع‌اش نباشد، می‌تواند یک قاضی به دیوان معرفی کرده تا در آن دعوای به‌خصوص، در کنار 15 قاضیِ دیوان قرار گیرد. در حال حاضر، در میان 15 قاضی دیوان، نه ایرانی هست و نه آمریکایی؛ لذا هم ایران یک قاضی معرفی کرده ( #جمشید_ممتاز) و هم آمریکا ( #چارلز_برآور).

✔️✔️✔️ تصمیمات در دیوان هم با جلب نظرِ هر قاضی به‌طور مستقل انجام می‌شود، و نهایتاً رای به‌نفع طرفی داده می‌شود که اکثریت قضات به‌نفع او رای داده باشند. در مورد دستور موقتی که دیروز علیه #آمریکا صادر شد، «تمام قضات» هم‌نظر بودند؛ یعنی حتی قاضی انتخابی #آمریکا که به‌طور ویژه و سفارشی برای جانب‌داری از آمریکا در این دعوا گزینش شده، به‌نفع #ایران رای داده است — امری بی‌سابقه، در طول و عرض تاریخِ دعاوی بین‌المللی.

🔹 شما تصور بفرمایید که چقدر باید در دعوای حاضر دولت آمریکا خاطی و جانی باشد، و چقدر #ایران مُحق و قانون‌مدار. با این حال، این‌طرف و آن‌طرف کم نمی‌بینم نظردهندگانی ایرانی را که حدّ و مرزی برای تحقیرِنفس و دون‌مایگی باقی نگذاشته، و صریحاً یا تلویحاً می‌ایستند کنارِ افراطی‌ترین شکل از جنایت‌پیشگی و رذالت.

✅ تصویری از «چارلز اِن برآور» قاضی اختصاصی ایالات متحده در دعوای #ایران علیه ایالات متحده #آمریکا در دیوان بین المللی دادگستری #لاهه لحظه‌ای که به نفع استدلال‌های حقوقی ایران رای داد.

#ICJ