درباره اهداف و آرمان‌های چه ‌می‌دانید؟ (۱)

https://goo.gl/Uzd3V5

✅ درباره اهداف و آرمان‌های #توسعه_پایدار چه ‌می‌دانید؟ (1)

از قرن‌ها بدین سو انسان‌ها همواره در تلاش بوده‌اند تا با استفاده از منابع طبیعی به رشد اقتصادی و رفاه اجتماعی دست یابند. همه بدین باور بودند که رشد اقتصادی، مصونیت اجتماعی، ثروت و قدرت تنها از راه به مصرف رساندن منابع طبیعی روی زمین به‌دست می‌آید. قرن‌ها طول کشید، روان آب‌ها خشکیدند، علفزار‌ها تبدیل به دشتزارها گشتند، تراکم جنگل‌ها کاهش یافت، رودخانه‌های پُرجوش و خروش به باریکه‌های اندک آب مبدل شدند، از تنوع حیات کاسته شد، تعداد زیادی از گونه‌های حیات منقرض شدند، منابع طبیعی کاهش یافت و بخش عظیمی‌ به مواد آلوده و سمی ‌مبدل شدند؛ اما انسان به آرزویش نرسید.

در پی همین حقایق هولناک بود که در سال ۱۹۸۴ میلادی سازمان ملل متحد اولین کمیسیون را جهت بررسی اثرات فعالیت‌های بشری بر #محیط_زیست تشکیل داد تا معلوماتی را جمع‌آوری و کشور‌ها را قانع سازد که در استفاده‌شان از منابع زمینی عدالت میان-نسلی و بین-نسلی را در نظر بگیرند. این کمیسیون که به اسم رییس آن خانم «گروو‌هارلم #برونتلند» نامیده شده بود، پس از ۳ سال تحقیق و مطالعه، گزارشی را تحت عنوان «آینده مشترک ما» در سال ۱۹۸۷ به نشر رساند که برای اولین بار اصطلاح « #توسعه_پایدار» در آن به صورت جامع تعریف گردید. در #گزارش کمیسیون برونتلند توسعه پایدار را «رفع نیازمندی‌های نسل‌های کنونی بدون در خطر انداختن توانایی نسل‌های آینده برای رفع نیازمندی‌های‌شان» تعریف کردند. در این گزارش آمده است که زمین را در محاسبات ترقی‌خواهانه نمی‌توان نادیده گرفت.

به بیان آنها فعالیت‌های بشری برای رفاه و پیشرفت سه عامل اساسی را دربر می‌گیرد که شامل رشد اقتصادی، توسعه اجتماعی و توسعه محیط زیستی می‌باشد. پس از نشر گزارش کمیسیون #برونتلند همواره تلاش شد که فعالیت‌های بشری کم‌ترین تاثیرات منفی را بر #محیط_زیست داشته باشد. سر انجام در سال ۱۹۹۲ میلادی در کشور #برزیل اولین همایش جهانی تحت عنوان «همایش زمین» جهت گسترش اهداف توسعه پایدار برگزار گردید که در آن دستورالعمل توسعه‌ای برای قرن بیست و یکم تصویب شد.

سازمان ملل متحد اهداف توسعه هزاره را از سال ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۵ میلادی برای پایان دادن به فقر، بیماری‌های مسری چون ایدز، بی‌سوادی و… در کشور‌های فقیر تعیین کرد. با وجود این‌که اهداف توسعه هزاره تا حدی مشکلات اساسی را کاهش داد اما در وضعیت #محیط_زیست تغییرات چشمگیری حاصل نشد.


Sustainable Developement Goals = #SDG s

🔗 https://sustainabledevelopment.un.org/