♻️✅ فرصتی برای توسعه تجدیدپذیرهاست (۲).. سوخت‌های فسیلی، سد راه

https://goo.gl/rT8afY

✅ ♻️✅ #توافق_پاریس فرصتی برای توسعه تجدیدپذیرهاست (2)

سوخت‌های فسیلی، سد راه #پاریس

منتقدان به سهم کشورهای نفت خیز دنیا که اقتصادی وابسته به نفت دارند در این توافق اشاره می کنند که سیاست های محافظه کارانه ای در قبال کاهش تولید گازهای گلخانه ای در نظر گرفته اند، اما باید توجه داشت این کشورها، از جمله عربستان، قطر و روسیه، به لحاظ مصرف انرژی در جایگاه پایین تری نسبت به ایران قرار دارند، در نتیجه مقایسه ایران با این کشورها از جایگاه یکسانی انجام نمی شود.

از سوی دیگر سهم #ایران در کاهش انتشار گازهای گلخانه ای چهاردرصد است که با توجه به رقمی که کشورهای همسایه در نظر گرفته اند عدد بسیار محافظه کارانه ای هست. سهم #افغانستان در کاهش انتشار گازهای گلخانه ای 13 درصد، #پاکستان 20 درصد، #تاجیکستان 65 درصد، #الجزایر 7 درصد، #اندونزی 29 درصد، #ژاپن 26 درصد و #کره 37 درصد است.

از آنجایی که تفکر غالب در کشور، بهره گیری از سوخت های فسیلی است، در نتیجه از اجرایی شدن این تفاهم واهمه وجود دارد. اما ایران باید این نکته را در نظر داشته باشد که تحریم های اعمال شده به نفت از یک طرف و حرکت دنیا به سمت انرژی های پاک از طرفی دیگر، باعث می شود که توسعه یافتگی با سوخت های فسیلی هر سال کمرنگ تر شود.

با توجه به اینکه کشورهای توسعه یافته در این تفاهم نامه، موظف به کمک مالی به کشورهای در حال توسعه می باشند، در نتیجه یک امتیاز خیلی خوب برای این کشورها به وجود خواهد آمد که با اعمال فشار، منابع مالی برای احداث نیروگاه های تجدیدپذیر را تامین کنند.

باید به این نکته نیز توجه شود که گرمایش جهانی و تغییرات اقلیمی مساله ای جهان شمول و متعلق به منطقه و یا کشوری خاص نیست و تغییر در یک منطقه از جهان، تاثیر خود را بر نقطه دیگری خواهد گذاشت، در نتیجه با توجه به سهم کشور ما در انتشار گازهای گلخانه ای، این تفکر که به این توافق ملحق نشویم و با محدودیت هایی مواجه نشویم اشتباه است.

ایران وکشورهای توسعه یافته باید از از فرصت بوجود آمده پس از خروج آمریکا استفاده کنند، برای ایران با توجه به تحریم های بی سابقه تحمیل شده از سوی ایالات متحده، باید از این فرصت استفاده و درخواست کمک های مالی بیشتر و همچنین سیاست های تنبیهی بیشتر برای آمریکا مطرح گردد.

همچنین سهم کشورهای توسعه یافته، در انتشار گازهای گلخانه ای بسیار بالاست، موسسه منابع جهانی حدود 80 درصد گازهای گلخانه‌ای منتشرشده در جهان را ناشی از فعالیت‌های کشورهای توسعه‌یافته عنوان کرده است که تنها ۲۵ درصد جمعیت جهان را شامل می‌شوند. همچنین تنها حدود ۲۰ درصد گازهای گلخانه‌ای توسط فعالیت کشورهای دیگر جهان منتشر که 75 درصد جمعیت جهان را تشکیل داده اند. در نتیجه این ارقام فرصتی است برای کشورهای درحال توسعه که با حضور فعال در این نشست ها، این کشورها را بیشتر تحت فشار قرار دهند و امتیازات بیشتری را طلب کنند، نه اینکه با انفعال و مخالفت، درباره خروج از این پیمان حرف بزنند.

نکته مهم دیگر برای ایران این است که کشور ما قطب انرژی منطقه است و در پروژه های برق رسانی و گازرسانی به کشورهای همسایه در جایگاه نخست قرار دارد، در نتیجه این فرصت نیز باید برای دریافت کمک های مالی و حمایت های تحقیقاتی بیشتر در راستای حرکت به سمت توسعه یافتگی، با حداقل آسیب به #محیط_زیست و #گرمایش_جهانی به کار رود.

#بی‌تفاوت_نباشیم
#تغییرات_آب‌وهوایی
#تغییرات_اقلیم

#ClimateChange
#climatechange
#ClimateAction
#ClimateChange_is_not_a_hoax
#ClimateChangeisReal