✍🏻 شکست سیاست دولت در برابر.. درک در راهبردی امریکن اینترپرایز

✍🏻 شکست سیاست دولت #ترامپ در برابر #چین

درِک #سیزورز در #اندیشکده راهبردی امریکن اینترپرایز

اندیشکده امریکن اینترپرایز در گزارشی انتقادی از سیاست‌های اقتصادی ترامپ به قلم درِک سیزورز، عضو این اندیشکده و کارشناس اقتصادی در حوزه چین و هند نوشت: رئیس‌جمهور ترامپ برداشتن ممنوعیت فروش به گروه مخابراتی چینی ZTE را به دلیل زیر پا گذاشتن قوانین ایالات‌متحده، تکذیب کرد. پیش از آن، دولت #آمریکا بخش 301 قوانین تحریمی مربوط به چین را که به فشار بر شرکت‌های آمریکایی باهدف سرقت مالکیت فکری اشاره دارد، تعلیق کرد.

رئیس‌جمهور آگوست گذشته تحقیقات بخش 301 را آغاز کرد، زیرا چین شرکت‌های آمریکایی را مجبور به انتقال تکنولوژی و اسرار تجاری می‌کند، مضاف بر این آن‌ها را بلافاصله به سرقت می‌برد. دولت، ماه مارس، متوجه شد که باید تلافی کند. [اما] اکنون تمام وعده‌های دو ماه قبل به حالت «تعلیق» درآمده‌اند.

بنابراین، گزارش 301 نشان می‌دهد که چین همچنان به فشار و سرقت مالکیت فکری آمریکایی‌ها ادامه خواهد داد و ده‌ها میلیون شغل را در آمریکا به خطر خواهد انداخت. مشاغلی که مبتنی بر مالکیت فکری هستند. دونالد ترامپ (به‌درستی) نسبت به رویکرد چین در نابود کردن مشاغل آمریکایی‌ها خشم گرفته بود. [اما] در این ماه نگران «نابودی مشاغل فراوانی در چین» بود.

نویسنده در ادامه می‌نویسد، همان‌طور که در سند استراتژی امنیت ملی این دولت آمده، سرقت تکنولوژی توسط دولت چین به امنیت ملی ایالات‌متحده آسیب می‌زند. بااین‌حال ترامپ که پیش و پس از انتخابات وعده داده بود به تهدیدات چین پاسخ می‌دهد، قبل از آنکه وعده‌هایش را عملی کند، آن‌ها را تعلیق کرد.

این کارشناس در ادامه می‌گوید: چین 20 سال است که عهد کرده به مالکیت فکری احترام بگذارد، بااین‌حال همچنان به سرقت، اجبار و کپی ادامه می‌دهد. ترامپ نیز همچون کلینتون، بوش و اوباما فریب یک توافقنامه جعلی را خورده است.

حدود یک ماه پیش اداره بازرگانی متوجه شد که گروه ZTE درباره شکستن تحریم‌ها علیه #ایران و #کره_شمالی دروغ گفته است. این وزارتخانه به شرکت‌های آمریکایی دستور داد تا معامله با گروه ZTE را متوقف کنند. دونالد ترامپ اذعان کرده است که این دستور را لغو خواهد کرد.

سیزورز در ادامه نوشت: «قانون ممنوعیت تجارت گروه ZTE را از میدان خارج کرد. اما بر اساس تصمیم ترامپ شرکت‌های آمریکایی همچنان به مبادله با ZTE ادامه می‌دهند، اما با حفظ جریمه‌‌ها نوعی تغییر در مدیریت به آن‌ها تحمیل می‌شود. این احمقانه است. دولت چین جریمه ZTE را پرداخت خواهد کرد و مدیران جدیدش همچون گذشته توسط حزب کمونیست منصوب خواهند شد.

موضع #اوباما در قبال چین ضعیف بود، اما او هیچ‌وقت مانند ترامپ قانونی را که دولت خودش وضع کرده را نقض نمی‌کرد. ترامپ، هم‌اکنون در مقام خودش محاصره‌ شده، او از توافقنامه با ایران خارج شد و دوباره تحریم‌ها را وضع می‌کند، منتها زمانی که شی‌ جین ‌پینگ از او بخواهد.

چین هیچ اعتقادی به مالکیت فکری ندارد. آیا آن‌ها امتیازی را [به امریکا] داده‌اند؟ بله. ترامپ بارها گفته است کشاورزان فروش بیشتری خواهند داشت. صادرات کشاورزی سال گذشته ایالات‌متحده به چین 20 میلیارد دلار بود. دو برابر کردن این مقدار تا سال‌ آینده تقریباً غیرممکن است. اما فرض کنیم که دولت این کار را انجام خواهد داد.

سال گذشته، صادرات هواپیما به چین بیش از 13 میلیارد دلار بود. فرض کنیم که این مقدار نیز تا سال آینده دو برابر شود. طبق برنامه صادرات نفت و گاز به چین نیز قرار است به دو برابر افزایش پیدا کند. فرض کنیم، دولت این مقدار را تا سه برابر، یعنی 13 میلیارد دلار، افزایش می‌دهد. پکن وعده داده که تعرفه خودرو را تا 15 درصد کاهش دهد. این مقدار به‌طورقطع صادرات خودرو را دو برابر (یعنی 10 میلیارد دلار بیشتر) نخواهد کرد، بااین‌حال فرض کنیم که چنین اتفاقی نیز رخ می‌دهد.

این مقدار خوش‌بینانه درمجموع بیش از 50 میلیارد دلار خواهد شد. این حجم از صادرات در سال 2019 رخ نخواهد داد، اما حتی در صورت وقوع، این معامله بسیار فاجعه‌بار است.

نویسنده در توجیه ادعای خود نوشت: «دولت شخصاً مسئول از دست رفتن 225 میلیارد دلار درنتیجه سرقت مالکیت فکری توسط دولت چین است. نجات دادن گروه ZTE و کشور بی‌قانونی مثل چین که برای شکستن قوانین امریکا چراغ سبز دریافت کرده، درنهایت هزینه‌هایی بیش از این را بر ایالات تحمیل خواهند کرد [و] تحریم‌های جدید علیه ایران را نیز زیر پا خواهند گذاشت.»

🔗 https://www.aei.org/publication/trump-administration-fails-on-china/