روزنامه فرامنطقه‌ای رای الیوم در تحلیلی به قلم عبدالباری عطوان نوشت: وقتی که گفتیم عربستان سیاستش را تغییر داده است و در مقابل ایر

روزنامه فرامنطقه‌ای رای الیوم در تحلیلی به قلم عبدالباری عطوان نوشت: وقتی که گفتیم عربستان سیاستش را تغییر داده است و در مقابل ایران و محورش سیاست باز در پیش گرفته است در حد طالع‌بینی یا حدس و گمان نبود و دعوت محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان از مقتدی صدر برای سفر به عربستان و استقبال گرم از او این تغییر سیاست را تایید می‌کند. زمانی که دکتر محمد صالح بن طاهر بنتن، وزیر حج عربستان از رئیس سازمان حج و زیارت ایران دعوت کرد تا به عربستان برود و در مورد دلایل عدم حضور حجاج ایرانی برای انجام مناسک حج گفت‌وگو کنند، روشن بود که پادشاهی عربستان خواهان ایجاد روابط با ایران از این راه یا راه‌های دیگر بود.

وزیر امور خارجه کشورمان در اواخر هفته گذشته در آخرین موضع‌گیری خود در ارتباط با روابط ایران و عربستان اعلام کرد: توسعه روابط با کشورها به ویژه همسایگان از اولویت‌های ایران است و بهبود روابط ایران و عربستان نیازمند احترام متقابل و احترام به منافع مشترک است.

ظریف در گفت‌وگویی کوتاه با ایلنا در پاسخ به این سوال که روابط تهران و ریاض در دولت دوازدهم به سمت و سوی تنش‌زدایی حرکت خواهد کرد؟ گفت: ایران هیچ تمایلی برای ادامه تنش در روابط میان #تهران و #ریاض را ندارد.

او با بیان این‌که یکی از مهم‌ترین اهداف و اولویت‌های ایران گسترش و توسعه روابط با کشورها به ویژه همسایگان‌مان است، اظهار کرد: بهبود روابط ایران و عربستان نیازمند احترام متقابل و احترام به منافع مشترک و پایان دادن به سیاست‌هایی است که به جنگ و افراط در منطقه دامن می‌زند.

به گزارش ایسنا، با توجه به تغییر رویکرد عربستان به طور شفاف و صریح که خواستار میانجی‌گری #عراق میان خود و #ایران شده است و از سویی برخی اقدامات از جمله همکاری این کشور در پذیرایی از حجاج ایرانی و صدور ویزا برای هیات کنسولی ایران، مصافحه #ظریف و جبیر و موافقت تهران با سفر هیاتی از #عربستان برای بازدید از سفارت این کشور در ایران، باید دید آیا از نظر تهران این اقدامات برای آغاز گفت‌وگو یا پذیرش میانجی‌گر کافی است یا خیر؟

http://www.iranreview.org/file/contentImage/I1/4bb6f51b-aa87-4e0b-b341-28330cb50136.jpg