✔️ میزان خرید معاف‌شدگان نفتی چقدر است؟ ‌ بخش (۱)

✔️ میزان خرید معاف‌شدگان نفتی چقدر است؟‌ بخش (1)

آمریکا بعد از ماه‌ها کلنجار با بازار جهانی نفت برای به صفر رساندن صادرات نفت #ایران، تنها دو روز مانده به تاریخی که برای این هدف تعیین کرده بود، به هشت مشتری نفت ایران برای ادامه خرید نفت از ایران معافیت داد. معافیتی که عمر آن شش ماهه است اما برخی کارشناسان تمدید آن‌ها را پیش‌بینی کرده‌اند.

این اجازه با شرط و شروطی به کشورهای مذکور که در میان آنان اسامی #کره_جنوبی، #هند، #ژاپن، #چین، #ترکیه، #یونان، #تایوان قطعی است داده شد. یکی از این شروط این بود که هشت کشور باید طی شش ماه میزان واردات نفت از ایران را به صفر برسانند.

بعد از این اتفاقات آخرین گزارش‌ها بر این اساس بود که مشتریان بزرگ نفت ایران پس از دریافت معافیت‌ از تحریم‌های نفتی آمریکا علیه تهران، برای خرید نفت از ایران آماده می‌شوند.انتظار می‌رود صادرات نفت ایران افزایش یافته و با صدور معافیت واشنگتن به شماری از کشورها، خریداران بزرگ نفت ایران، خریدشان را از ماه آینده افزایش دهند. به عبارت دیگر با این اتفاق میزان صادرات ایران پس از ماه نوامبر بالاتر خواهد رفت. آمار بازرگانی نشان می‌دهد این گروه متشکل از هشت خریدار، حداکثر سه چهارم از صادرات نفت دریابرد ایران را خریداری می‌کنند.

🔹 #کره_جنوبی، سومین وارد کننده، اولین متوقف‌کننده

کره جنوبی سومین خواستگار نفت ایران و نخستین کشوری بود که واردات خود از ایران به صفر رسانده بود. بعد از این‌که آمریکا به این کشور معافیت داد، شرکت SK Innovation اعلام کرد در حال آماده‌سازی برای از سرگیری واردات میعانات پارس جنوبی ایران در اوایل ژانویه است.این شرکت که به همراه "هانوآ توتال" یکی از دو خریدار بزرگ کره‌ای نفت ایران است، تا ماه ژوییه حدود یک میلیون بشکه در ماه میعانات پارس جنوبی را وارد کرد.

حدود ۷۰ درصد از نفت ایران که از سوی کره جنوبی خریداری شده، میعانات پارس جنوبی بوده و بیش از نیمی از واردات نفت فوق سبک کره جنوبی، از میدان گازی پارس جنوبی ایران بوده است.

خریداران نفت کره جنوبی در ماه‌های اخیر خرید نفت از ایران را کاهش داده و به منابع دیگری مانند نفت آمریکا و آفریقا روی آورده بودند. واردات نفت کره جنوبی از ایران در ماه سپتامبر برای نخستین بار از سال ۲۰۱۲ به صفر رسید. بنا بر آمار شرکت ملی نفت کره، در ۹ ماهه سال میلادی جاری، واردات کره جنوبی از ایران حدود ۵۰ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهش یافت و به ۵۸.۲ میلیون بشکه رسید.

کره جنوبی پیش از تحریم‌ها ۳۰۰ هزار بشکه در روز میعانات در سال ۲۰۱۷ از ایران خریداری می‌کرد که معافیتی که از طرف آمریکا اخذ کرده ۲۰۰ هزار بشکه در روز است.

🔹 #چین روزانه ۳۶۰ هزار بشکه از ایران نفت می‌خرد

چین نام بزرگ‌ترین خریدار نفت ایران را یدک می‌کشد و برخلاف کره جنوبی که وادرات نفت از ایران را به صفر رسانده بود، به‌دلیل جنگ تجاری با آمریکا همواره طی این مدت، یعنی از زمانی که آمریکا مشتریان نفتی ایران را تهدید کرد تا تعامل نفتی خود با ایران را به صفر برساند تا روزی که به این کشورها معافیت داد، هرچند به میزان کم‌تر، اما خرید نفت از ایران را ادامه داد. در این راستا، رویترز به نقل از یک منبع آگاه گزارش کرده دریافت معافیت از تحریم‌های آمریکا به چین اجازه می‌دهد در مدت ۱۸۰ روز، ۳۶۰ هزار بشکه در روز نفت از ایران وارد کند. طبق آمار گمرکی چین، این کشور در فاصله ژانویه تا سپتامبر به طور میانگین ۶۵۵ هزار بشکه در روز نفت از ایران وارد کرد.

چین پیش از تحریم ها ۶۵۸ هزار بشکه در روز در فاصله ژانویه تا سپتامبر سال ۲۰۱۸ از ایران نفت خریداری کرده بود و گزارش‌ها حاکی است که این کشور اجازه دارد حداکثر ۳۶۰ هزار بشکه در روز بعد از اعطای معافیت از ایران نفت خریداری کند.

https://media.mehrnews.com/d/2018/10/08/4/2921035.jpg