✅ واضع نظریه «رئالیسم تهاجمی» در دانشگاه تهران

#گزارش

✅ واضع نظریه «رئالیسم تهاجمی» در دانشگاه تهران

پروفسور جان #مرشایمر: اقدام #ترامپ درباره #قدس، اشتباهی بنیادین بود.

پروفسور جان مرشایمر استاد روابط بین‌الملل در دانشگاه #شیکاگو ی #آمریکا و بنیان‌گذار نظریه رئالیسم تهاجمی روز دوشنبه (امروز) در دانشگاه #تهران سخنرانی کرد.

پروفسور مرشایمر در ابتدای سخنرانی خود در دانشکده علوم سیاسی دانشگاه تهران، از دعوت این دانشکده تشکر و سپس از حضور در ایران ابراز خرسندی کرد.

این نظریه‌پرداز روابط بین‌الملل گفت #ایران در #خاورمیانه قدرت بزرگی است چرا که سرمایه انسانی خوبی دارد و همین قدرت ایران در منطقه، آمریکا را می‌ترساند. وی افزود، در جهان رقابت‌های شدیدی بر سر قدرت و اکنون رقابت‌هایی میان آمریکا و چین برای کسب قدرت وجود دارد و در آینده این مساله اهمیت زیادی خواهد داشت.

وی یادآور شد در دوره جنگ سرد میان سال‌های 1945 تا 1989 سیستم بین‌المللی دوقطبی بود از یک سو شوروی قطب قدرت بود و از یک سوی دیگر آمریکا قدرت جهان بود اما بعد از سال 1991 که شوروی از بین رفت آمریکا تنها قدرت و البته تنها مشکل در سراسر جهان شد.

مرشایمر بر این باور است که دنیا به سمت چندقطبی شدن پیش می‌رود و طی سال‌های اخیر سه قدرت در جهان ظهور کرده‌اند که یکی همان آمریکا، دیگری چین و کشور سوم روسیه است. این استاد روابط بین‌الملل گفت، بعد از آن‌که اوایل دهه اول هزاره جدید، ولادیمیر پوتین در روسیه به قدرت رسید این کشور را از حالت قبل خارج کرد و کم کم قدرت گرفت.

مرشایمر دو مولفه را عوامل قدرت در جهان می‌داند یکی سرمایه انسانی و دیگری ثروت مادی. به گفته وی از میان سه قدرت کنونی در جهان، روسیه افول خواهد کرد چراکه رشد جمعیت آن منفی خواهد شد و در سال 2050 جمعیتی کمتر از جمعیت کنونی در این کشور باقی می‌ماند بنابراین یک مولفه قدرت در این کشور ضعیف شده و همچنین اقتصاد این کشور که به گاز و نفت بستگی دارد مدرنیزه نشده و رو به ضعف خواهد رفت.

این نظریه‌پرداز آمریکایی معتقد است با این اوصاف، #روسیه در سال‌های آینده قدرتمند نخواهد بود و ضعیف شده و فاصله این کشور با آمریکا زیاد خواهد شد.

http://media.farsnews.com/media/Uploaded/Files/Images/1396/09/20/13960920000703_Test_PhotoL.jpg