✅ تسنیم: " تحلیلی بر تحولات داغ جنوب و تضمین به (بخش ۲).. 🔹 نقشه برای جنوب سوریه

✅ #گزارش تسنیم: " تحلیلی بر تحولات داغ جنوب #سوریه و تضمین #مسکو به #تل_آویو (بخش 2)

🔹 نقشه #اسراییل برای جنوب سوریه

اسرائیل از زمان آغاز بحران #سوریه از مارس 2011 تا به امروز تحولات جنوب سوریه را از نزدیک دنبال می‌کند. فعالیت‌های اسرائیل از سال 2011 در جنوب سوریه می‌تواند تجلی تجربه‌های این رژیم در جنوب لبنان در دوران جنگ داخلی #لبنان باشد. اسرائیل در جریان جنگ داخلی لبنان که در سال 1975 آغاز شده بود، تحولات جنوب لبنان را از نزدیک دنبال می‌کرد و نقشه اشغال خود در این منطقه را بدون مواجه شدن با مقاومت مردمی پیاده می‌کرد. اسرائیل از یک طرف کمک‌های بشردوستانه به جنوب لبنان می‌فرستاد و از طرف دیگر از سعد حداد فرمانده ارتش جنوب لبنان حمایت می‌کرد.

سعد #حداد سرگرد مسیحی ارتش آزاد لبنان بود که با حمایت اسرائیل از ارتش آزاد لبنان جدا شد و ارتش جنوب لبنان را تشکیل داد. ارتش حداد و نیروهایش کمک کردند تا اسرائیل با 25 هزار نیرو و با پشتیبانی جنگنده‌هایش 10 درصد از اراضی لبنان در 14 مارس 1978 اشغال کند.

اسرائیل از تجربه‌هایی که از حضورش در جنوب لبنان از سال 1975 تا خروجش در سال 2000 به دست آورده بود، از سال 2011 تا به امروز در جنوب سوریه استفاده کرده است. همان‌گونه که اسرائیل در جنگ داخلی لبنان کمک‌های بشردوستانه به مردم غیرنظامی در جنوب لبنان انجام می‌داد، از سال 2011 کمک‌هایی از قبیل غذا، پوشاک، پتو و ... از طریق واسطه‌های خود در وزارت خارجه اسرائیل برای مردم جنوب سوریه می‌فرستد.

در مطبوعات اسرائیل خبرهای زیادی مبنی بر اقدامات رژیم صهیونیستی در جنوب سوریه از طریق لیدرهای مخالفان دولت سوریه به نام‌های کمال لبوانی و ایسام زیتون انجام می‌گیرد. مطبوعات اسرائیل از رفت و آمد های مداوم کمال لبوانی به وزارت خارجه رژیم صهیونیستی خبر داده‌اند. مطرح بودن نام ایسام زیتون در جلسه سالیانه کنفرانس هرتزلیا که یکی از مهم‌ترین رویداد امنیتی اسرائیل در سال 2016 بود، قابل تأمل است. کمال لبوانی در آوریل 2014 در مصاحبه با سایت Walla که منتسب به موساد است، گفته بود: با اسرائیل دارای منافع مشترک هستیم و حضور آن‌ها در بلندی‌های جولان بایستی ادامه پیدا کند».

وی همچنین یک ماه بعد در مه 2014 پس از حضور در وزارت خارجه اسرائیل، در یک کنفرانس خبری اعلام کرد: «اسرائیل دشمن ما نیست بلکه در مبارزه با رژیم اسد می‌تواند متحد ما باشد. در صورت کمک‌های مالی و نظامی اسرائیل، می‌توانیم از حق خود در مورد بلندی‌های جولان صرف نظر کنیم». این سخنان لبوانی، نقشه اسرائیل برای جنوب لبنان و کمک‌های آن‌ها به مخالفان دولت سوریه آشکار می‌کند.

🔹 مقاومت و بلندی‌های جولان

در کنفرانس بین‌المللی حمایت از انتفاضه فلسطین در تهران در فوریه 2017، شاهد ایجاد صفحه جدید از اتحاد گروه‌های مقاومت علیه اسرائیل بودیم. حضور رمضان عبدالله شَلَح دبیر کل جنبش جهاد اسلامی فلسطین و صالح عروری نائب رئیس دفتر سیاسی حماس در این کنفرانس، اهمیت به سزایی به آن داده بود.

از نتایج ملموس کنفرانس این بود که در صورت تجاوز نظامی اسرائیل به فلسطین، حزب‌الله از جنوب لبنان جبهه جدیدی علیه رژیم صهیونیستی آغاز خواهد کرد و اگر اسرائیل جنگ جدید علیه لبنان آغاز کند، حماس، جهاد اسلامی و دیگر گروه‌های مقاومت فلسطینی حمله به اسرائیل را از غزه آغاز خواهند کرد. همچنین قرار شد که سومین جبهه جنگ علیه اسرائیل از جولان انجام بگیرد.

این همکاری جنبش حزب‌الله و جنبش‌های مقاومت فلسطینی، جنوب سوریه را بیش از پیش به نقطه استراتژیک تبدیل می‌کند. جنبش حزب‌الله و ایران برخلاف ترکیه از آغاز بحران سوریه تحولات جنوب سوریه را از نزدیک دنبال می‌کردند و راه‌های سازمان‌دهی نیروهای نظامی بومی در این منطقه را بررسی می‌کردند.

پس از اینکه #اداعش به نقطه پایان خود در سوریه رسید، دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا و دیگر مسئولان این کشور، حضور ایران در سوریه را به بحث روز دنیا تبدیل کرده‌اند و دلیل آن هم نگرانی آن‌ها از تحولات جنوب سوریه بود. #ایران نیز خواهان استفاده از تیپ فاطمیون و تیپ زینبیون در عملیات جنوب سوریه بود.

https://goo.gl/kPjWi6