🔴 بیشتر ثروت جهان در دست ۲۶ نفر است..۳٫۸ میلیارد تن در جهان زیر خط هستند

🔴 بیشتر ثروت جهان در دست 26 نفر است

3.8 میلیارد تَن در جهان زیر خط #فقر هستند

موسسه آکسفام می‌گوید دارایی ثروتمندان جهان سال گذشته ۱۲ درصد بیشتر شده است. آکسفام خواستار وضع کردن مالیات بیشتر بر درآمد کنسرن‌ها و سرمایه‌داران با هدف سرمایه‌گذاری در آموزش و خدمات اجتماعی در سراسر جهان شده است.

موسسه خیریه آکسفام گزارشی منتشر کرده است که نشان می‌دهد شکاف میان ثروتمندان و فقرا در جهان هر روز عمیق‌تر می‌شود.

این گزارش که با عنوان "ثروت عمومی یا شخصی" دوشنبه اول بهمن (۲۱ ژانویه) در آستانه نشست سرمایه‌گذاران و تصمیم‌گیرندگان عرصه اقتصاد در داووس منتشر شده، حاکی از آن است که ثروتمندان بزرگ جهان روزانه دو میلیارد و نیم دلار ثروتمندتر می‌شوند.

آکسفام یک موسسه خیریه متشکل از ۱۵سازمان در ۹۸کشور جهان است که در پی راهکارهای برای ریشه‌کن کردن فقر، گرسنگی و بی‌عدالتی در سراسر جهان است.

این موسسه می‌گوید دارایی ثروتمندان جهان سال گذشته میلادی ۱۲ درصد بیشتر شده است و همزمان نیمه فقیر جمعیت جهان ۱۱ درصد فقیرتر شده است.

آکسفام در گزارش خود تأکید کرده است که تمام کشورهای جهان هنگام ارائه خدمات عمومی در زمینه آموزش، بهداشت و خدمات اجتماعی گرفتار "کمبود شدید بودجه" هستند، با آنکه می‌دانند این خدمات سهم‌چشم‌گیری در کاهش فقر و نابرابری اجتماعی دارند.

گزارش آکسفام نشان می‌د‌هد که دولت‌های تمام کشورهای جهان به کنسرن‌ها و سرمایه‌داران امتیازات مالی می‌دهند. در فاصله سال‌های ۱۹۷۰ تا ۲۰۱۳ میلادی مالیات بر ارزش افزوده در کشورهای ثروتمند جهان از ۶۲ درصد به ۳۸ درصد کاهش یافته است.

بر اساس این گزارش، شمار میلیاردهای جهان از زمان بحران اقتصادی سال ۲۰۰۸ تا کنون تقریبأ دوبرابر شده است. از سوی دیگر هر سال شمار کسانی که موفق ‌‌شده‌اند خود را از فقر مطلق نجات دهند، کمتر و کمتر شده است.

جورن کالینسکی، مدیر کمپین‌ آکسفام به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفته است: «در حالیکه ثروتمندان با سرعت نور ثروتمندتر می‌شوند، وضعیت اقتصادی نیمه فقیر جمعیت جهان رو به سقوط است.»
در برخی از کشورها، از جمله بریتانیا و برزیل، آخرین دهک- فقیرترین ده درصد جامعه در مقایسه با دهک نخست جامعه بیشترین مالیات بر درآمد را پرداخت می‌کند. آکسفام می‌گوید نابرابری‌ اجتماعی به ویژه زندگی زنان و دختران را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

گزارش این موسسه حاکی از آن است که در سراسر جهان، مردان به طور متوسط دوبرابر زنان دارایی دارند و حقوق آنها ۲۳ درصد بیشتر از زنان است.

جورن کالینسکی در گفت‌وگو با آسوشیتدپرس تأکید کرده است که نابرابری اجتماعی "قانونی طبیعی نیست، بلکه نتیجه سیاستی شکست خورده است که باید در سال انتخابات پارلمان اروپا تغییر کند."

موسسه خیریه آکسفام پیشنهاد کرده است مالیات بیشتری بر درآمد سرمایه‌داران وضع شود و در بخش آموزش‌‌ و خدمات بهداشتی به شیوه مؤثرتری سرمایه‌گذاری شود.

🔗 https://bigthink.com/politics-current-affairs/oxfam-inequality-poverty