🔵 وزارت امور خارجه: در جهت دور نگه‌ داشتن ترکیه از تأثیرات منفی تحریم‌های آمریکا علیه ایران تلاش‌ می‌کند

🔵 وزارت امور خارجه #ترکیه: #آنکارا در جهت دور نگه‌ داشتن ترکیه از تأثیرات منفی تحریم‌های آمریکا علیه ایران تلاش‌ می‌کند

یک هیأت آمریکایی از وزارت خارجه و خزانه‌داری که به هدف متقاعد کردن مقامات #ترکیه برای پیروی از تحریم‌های #آمریکا علیه #ایران به ترکیه رفته بود، روز جمعه ۲۸ تیر در آنکارا با مقامات ترکیه دیدار و گفتگو کرد. پس از این دیدار، وزارت خارجه ترکیه با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد که «ایران یک همسایه منطقه‌ای مهم برای ترکیه است و آنکارا در این چهارچوب به نظارت بر تحریم‌های آمریکا ادامه می‌دهد».

در بیانیه وزارت خارجه ترکیه همچنین آمده است: «دستگاه‌های مرتبط در ترکیه تلاش می‌کنند تا این کشور را از تاثیرات منفی تحریم های آمریکا علیه ایران دور نگه دارند».

"مارشال بیلینگزلی" معاون وزیر خزانه‌داری آمریکا در ارتباط با تأمین مالی تروریسم و یکی از اعضای این هیأت آمریکایی، امروز جمعه ۲٩ تیر/ ٢٠ ژوئیه با مسئولین وزارت امورخارجه و دارایی ترکیه دیدار کرد. وی اعلام کرد که گفتگوهای انجام شده «بسیار سازنده» بوده و «هیچگونه خصومتی» از سوی طرفین مشاهده نشده است.

معاون خزانه داری آمریکا، امروز با برخی از مدیران و صاحبان بنگاه‌های اقتصادی و همچنین رئیس اتحادیه اتاق‌های بازرگانی ترکیه دیدار و گفتگو کرده است.

"رفعت حصارجیگلی‌اوغلو"، رئیس اتحادیه اتاق‌های بازرگانی و بورس‌های ترکیه پس از دیدار امروز خود با هیئت آمریکایی گفت: «ترکیه از تأثیرات منفی احتمالی تحریم‌های آمریکا علیه ایران بر اقتصادش نگران است».
رئیس اتحادیه اتاق‌های بازرگانی و بورس‌های ترکیه تأکید کرد که بازگشت تحریم‌ها علیه ایران «ناراحت‌کننده» است و ترکیه از پیامدهای منفی تحریم‌های آمریکا بر اقتصاد خود نگران است.

وی همچنین تأکید کرد: «ایران یکی از مهم‌ترین شرکای تجاری ما در منطقه و همچنین یکی از تأمین‌کنندگان اصلی انرژی برای کشور ماست. افزون بر این، ایران یکی از کشورهای مهم ترانزیتی برای کالاهای صادراتی ترکیه به کشورهای آسیای‌میانه و کشورهای حاشیه خلیج فارس است».

رفعت حصارجیگلی‌اوغلو، همچنین خاطرنشان کرد: «ترکیه در گذشته نیز بیشترین آسیب را از تحریم ها علیه عراق و ایران متحمل شده و ما مایل نیستیم چنین اتفاقی تکرار شود، به همین دلیل معتقدیم که باید ضررهای احتمالی ما جبران شود».

"نهاد زیبکچی"، وزیر اقتصاد ترکیه پیش‌تر درخواست آمریکا برای توقف خرید نفت از ایران تا ماه نوامبر آینده را «غیرالزامی» دانسته و گفته بود: «چنانچه قطعنامه و تحریمی از سوی سازمان ملل علیه ایران تصویب شود، آنکارا آن را اجرا می‌کند؛ ترکیه تنها به منافع خود توجه می‌کند».

تازه ترین آمارهای منتشرشده از سوی بازار انرژی ترکیه، نشان می‌دهد که مجموع صادرات نفت ایران به ترکیه در بازه زمانی ژانویه تا آوریل، به ۳,۶۶۲ میلیون تن، معادل ۲۲۵ هزار و ۸۲۳ بشکه در روز رسیده است. این رقم نسبت به مدت مشابه سال گذشته که خرید نفت آنکارا از تهران ۱,۷۳۸ میلیون تن، معادل ۱۰۷ هزار و ۱۷۶ بشکه در روز بود، رشدی بیش از ۲ برابری (۱۱۰ درصد) را نشان می‌دهد.

رادیو بین المللی فرانسه
https://t.me/InternationalRel