✍🏻 یادداشت، پژوهشگر برجسته برنامه آب و غذا و بحران‌های بین‌المللی موسسه مسیر آینده بین‌المللی:..: ناامنی آبی، فساد مالی و مشرعیت د

✍🏻 یادداشت #بنجامین_والش، پژوهشگر برجسته برنامه آب و غذا و بحران‌های بین‌المللی موسسه مسیر آینده بین‌المللی #استرالیا:

#ایران: ناامنی آبی، فساد مالی و مشرعیت درحال فروپاشی روحانیون

والش در مطلب خود می‌نویسد: از آخرین بار پس از جنبش سبز ایران در سال 88، ایران در سال 96 برای حدود 10 روز شاهد اعتراضات فراگیری بود که با افزایش نرخ تورم و در ابتدا برای اعتراض به وضعیت اقتصادی و افزایش قیمت مواد خوراکی شروع شد. در ماه‌های گذشته نیز اصفهان مرکز اعتراضات بوده است؛ اعتراض به تخصیص سهم آب زاینده‌رود به صنایع آب‌بر فولاد در استان دیگر (#یزد) و به‌گفته نویسنده سرقت حق‌آبه کشاورزان توسط نهادهای وابسته به سپاه پاسداران و شرکت‌های آن باعث شده تا کشاورزان اصفهانی بی‌وقفه اعتراض کنند.

والش متذکر می‌شود که ناامنی آبی به‌تنهایی نمی‌تواند توجیه‌کننده اعتراضات باشد بلکه دلیل اصلی این اعتراضات اقداماتی است که در گذشته صورت گرفته و اکنون گریبانگیر حاکمیت شده و در حال نابودی مشروعیت آنان است. فساد اداری مالی یکی از مسائلی است که امنیت ملی و آبی را به‌ خطر انداخته است. والش مدعی است یکی از مجرمان این وضعیت، اگر نگوییم بدترین مجرم، سپاه پاسداران بوده است. از زمان انقلاب 1979، سپاه پاسداران سهم قابل توجهی در اداره اقتصاد به دست آورده است که منجر به انحراف و فساد قابل توجه منابع می‌شود. حدود 600 پروژه سدسازی از آغاز انقلاب اسلامی تا کنون تکمیل شده‌اند که بسیاری از آنها توسط شرکت‌های ساختمانی متعلق به سپاه پاسداران ساخته شده، پروژه‌هایی که عامل اصلی برهم خوردن تعادل طبیعی ایران و تخریب محیط زیست این کشور بوده است.

والش می‌افزاید فساد اداری در ایران با عدم نظارت بانک مرکزی بسیار پیچیده‌تر از آن است که به‌نظر می‌آید، موسسه #واشینگتن گزارشی در مورد وضعیت مالی اداری ایران دارد با این محتوا که باید میان بانک‌ها و بخش بازرگانی و دادو ستد‌ها ارتباط خوبی برقرار باشد که در ایران اینگونه نیست، ایران «بیمه سپرده» ندارد، والش بر این باور است که سپاه از سیستم دولتی پول می‌گیرد و آن را در جاهایی که مشخص نیست کجاست هزینه می‌کند؛ دحقیقت همواره دارایی‌های ایران دزدیده می‌شود. اینگونه فعالیت کردن به‌همراه کاهش شدید ارزش ریال منجر به اعتراض سرمایه‌گذاران و بازرگانان در آینده خواهد شد. ناامنی آبی و فساد سازمان یافته دو چالش اصلی نظام ایران است.
#اندیشکده

🔗 http://www.futuredirections.org.au/publication/iran-water-insecurity-financial-corruption-mullahs-crumbling-legitimacy/