🔵نزدیکی آذربایجان به ایران و روسیه. 🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇦🇿🇦🇿🇦🇿

🔵نزدیکی آذربایجان به ایران و روسیه
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇦🇿🇦🇿🇦🇿
✏️فرصت نشده بود به این موضوع بپردازم، اما به مناسبت مقاله فارن افرز دراین باره باید عرض کنم سفر رئیس جمهور به اذربایجان و نشست مشترک سه کشور ایران- روسیه و آذربایجان به خصوص در مقطع فعلی از اهمیت بالایی برخوردار بود. فراموش نکنیم آذربایجان در مقطعی با فاصله گیری از ایران و روسیه به حیات خلوت صهیونیستها مبدل گشته بود و روابط دو کشور در خلا ایران و روسیه روبه فزونی بود.

✏️موضوع جاسوسی پهپادهای اسرائیلی از ایران از طریق خاک آذربایجان مهم و حساس بود. همچنین در مباحث ژئوپولتیک انرژی نیز آذربایجان اهمیت دارد.

✏️مناقشه قفقاز و برخی آشوبها در مناطق شیعه نشین آذربایجان شاید از دیگر عوامل چرخش آذربایجان بود.



🔴تائید اهمیت این موضوع در مطلب فارافرز:

نشریه «فارن افرز»، روز گذشته در یادداشتی به قلم الکس وتنکا، عضو ارشد اندیشکده آمریکایی خاورمیانه از ناامیدی شدید آذربایجان از دولت اوباما، همراه با تهدید روزافزون شبه‌نظامیان افراطی در منطقه قفقاز، خبر داده است و این امر را موجب نزدیکی دولت آذربایجان به روسیه و ایران دانسته است.

این یادداشت با یادآوری نشست سه‌جانبه کم‌نظیر میان ایران، روسیه و آذربایجان در باکو که تا حد زیادی به پروژه‌های ادغام اقتصادی منطقه‌ای، به ویژه شاهراه حمل‌ونقل شمال به جنوب (یک مسیر تجاری پیشنهادی زمینی و دریایی که هند را از طریق ایران، قفقاز جنوبی و روسیه، به اروپا متصل می‌سازد) مربوط بود، آورده است که حضور آذربایجان در این نشست، امری قابل توجه است؛ باکو تا همین چند سال پیش تمایلی نداشت که با وجود مجاورت جغرافیایی با مسکو و تهران، همکاری‌های نزدیک اقتصادی با هیچ‌یک از این دو کشور داشته باشد.

بر اساس گزارشی که «فارن افرز» منتشر کرده است، نشست ماه آگوست، چیزی فراتر از یک ضربه به واشنگتن بود، چراکه کشورهای کوچک‌تر منطقه، برای مبارزه با افراط‌گرایی، چشم به قدرت ایران و روسیه بدوزند، امری قابل درک است.

⛔️بر اساس آنچه نویسنده مدعی شده است تلفیق جهادگرایی با نارضایتی‌های ناشی از مسائل اقتصادی اجتماعی، راهی مطمئن برای ایجاد خشونت‌های جهادی بیشتر در منطقه قفقاز محسوب می‌شود. 👉دقت!
🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇦🇿🇦🇿🇦🇿
ماشااله ذراتی/ کانال زبان سرخ