✍🏻 می‌داند که جاده از می‌گذرد. (۱).. مهدی تاری

✍🏻 #هند می داند که جاده #روسیه از #ایران می گذرد. (1)

مهدی تاری

در حالی که #چین از سال ۲۰۱۳ با ابتکار «یک کمربند، یک جاده» یا همان جاده ابریشم جدید می خواهد خود را به مرکز ثقل اقتصاد منطقه ای #اوراسیا تبدیل کرده و هندی ها را دور بزند، هندوستان هم یک برنامه ترانزیت بین قاره ای برای خود مهیا کرده است.
آغاز عملیات ساخت کریدور حمل و نقل بین المللی شمال —جنوب که به #سن_‌پترزبورگ #روسیه متصل می شود برای هند بسیار مهم است. پروژه مذکور دسترسی هند را به سطح جغرافیایی وسیعی فراهم می سازد. طرح اصلی کریدور شمال جنوب یک کریدور تجاری آبی —جاده ای —ریلی ۷۲۰۰ کیلومتری از هند تا روسیه است. کالا ها با کشتی از بنادر جواهر لعل نهرو و کاندلا درغرب هند به بندر عباس یا بندر #چابهار ایران منتقل می شوند و از آنجا از طریق جاده ای و ریلی به شمال ایران و از طریق #باکو به #مسکو و سن پترزبورگ می رسند. مسیر احتمالی دوم از ساحل شرقی دریای خزر است که با استفاده از خط آهن جدید #قزاقستان_ #ترکمنستان_ #ایران با کریدور شمال جنوب به هم می پیوندند.
در حال حاضر هند همچنین دسترسی بالایی به بندر چابهار دارد. این کشور همچنین در #افغانستان، #میانمار و #تایلند هم پروژه های راه سازی را کلید زده است. در واقع #تهران و #دهلی_نو مدت زمان طولانیست که شرکای خوبی برای یکدیگر هستند، شرکایی که در کنار هم می توانند شبه قاره و غرب #آسیا را متصل سازند. در حال حاضر نیز پروژه های بزرگ مشترک در زمینه انرژی و حمل و نقل انگیزه های آنها را برای شراکت تقویت کرده است.

در سال ۲۰۱۷ پس از مذاکرات فراوان توافقاتی بین هند و ایران برای یک قرارداد بزرگ انرژی بدست آمد. برای ایران همکاری با هند حائز اهمیت است، چرا که یک ارتباط استراتژیکی بین یکی از بزرگترین صادرکنندگان انرژی در جهان و یکی از بزرگترین وارد کنندگان انرژی شکل می گیرد.
همکاری ایران و هند فراتر از میدان گازی است. توافق بین نارندرا مودی رئیس جمهور هند و حسن روحانی رئیس جمهور ایران گویای آن است. در واقع بزرگترین قرارداد تجاری دوطرفه بین ایران وهند برای توسعه بندر چابهار شکل گرفت. تمایل هند برای توسعه این بندر منطقی به نظر می رسد و برای هر دو کشور دسترسی بسیار بهتری به بازارهای محصور در خشکی در افغانستان ، آسیای مرکزی و حتی فراتر از آن یعنی در #اروپا فراهم می شود.

http://bharatshakti.in/wp-content/uploads/2017/05/China-OBOR-Sirius.jpg