🔸هشت مارس🔸.. ❗️ «روزها، انسانها». «آیا رهایی ممکن است؟» ❗️

🔸هشت مارس🔸

❗️ "روزها،انسانها"
"آیا رهایی ممکن است؟"❗️
✍ دکتر علی اکبر قنبرپور



روزها و مناسبتها،اگر لکانی گفته باشم،نیم نگاهی است به"امر واقع" بشری،همان که هیچگاه و بطور کامل و برای همیشه حل نمی شود و در پایان هر تجربه ای،همچون یک باقی مانده،بر آورده نگردیده و برطرف نشده برجای می ماند و خود "انگیزه"،"محرک" و ایمپالسی می شود برای شکل گیری میلی جدیدتر و یا اصلاح و ارتقای "میل قبلی" به سطحی تازه تر.
در هر روز و یا مناسبتی،هر کس از دریچه ای و هر تجربه ای بسته به کارنامه اش و هر مسئله ای متناسب با وضعیت کنونی اش، مسئله ای دیگر را در جایگاه یک سوال مطرح ساخته و آنرا بنمایش می گذارد،خط سیری از انسان اجتماعی.
هر چه روزها زیادتر و نامها بیشتر،جای خشنودی نیز بیشتر،چون نشان و گواهی از"امکان" عرضه موضوع در "سطحی از شناخت و اهمیت در زندگی روزانه می کندکه ازجانب گروهی از انسانها،قابل نامگذاری،تعریف و ارائه در سطح آرا و افکار عمومی و ارتقا بمرتبتی از اهمیت گردیده که کاندید برای "یافتن راه حل"،کرده است.
هر روزی معرفی کننده موضوعی و بهمراه آن مشکلی است در برابر انسانها و در زندگی روزانه آنها:"مانعی در برابر سهم آنها از زندگی"،هم پاسداشت دستاوردها،هم تعریف مجدد موضوع،برای دستیابی به موفقیتهای بیشتر و عمیقتر و هم رخ نمودن ردی از یک تلاش و کاشفان فروتن شوکران در پشت هر دستاورد.
"هر" در فرهنگ لغات بشری،باز کننده دهانها برای گفتار روالمند،گشاینده راه برای تدوین راهکار و افزون کننده افقها در برابر انسانهاست، روزنه ای بسوی آینده ای بهتر.
"هر" روزی،گروهی از انسانها را از پستوی خانه ها،کلام مرموز در گوشی،گفتار غیر مستند و در غلطیدن به ورطه رفتار دفاعی- تبدیلی بیرون کشیده و در صحن علنی جامعه،آحاد انسانی را صاحب گفتار مستدل در باب موضوعی مشخص می کند وآنها را با قرار گرفتن در معرض قبول مسئولیت،در پیشگاه قضاوت افکار عمومی و کشاکش با صاحبان قدرت قرار می دهد.افتراق یابی انسانها حول خواستها،آرزوها و تشکل یابی آنها حول حفاظت از اموال و کیان ملی،منافع َشغلی،هویتهای حزبی،علائق زیست محیطی،افتراق جنسیتی و لیست بالابلندی از موضوعات و مسائل در فراروی انسان امروز و جوامع آنها؛
و این یعنی تحقق گام بگام خود گردانی مدنی،در جایگاه گام اول و بنیانی استقرار و تحقق دموکراسی.



@Kajhnegaristan