🔆آیا تعبیر موادی خام از این دست می‌تواند پایه‌ی یک روانشناسی علمی یا روشی برای درمان بیماران تلقی شود؟

🔆آیا تعبیر موادی خام از این دست می تواند پایه ی یک روانشناسی علمی یا روشی برای درمان بیماران تلقی شود؟ با همین یک پاراگراف از فروید ، سوال این است که سخنران محترم چگونه میتوانید بگویید: حتی کسانی هم که هیچ تحصیل مکتبی و مدرسی نداشتند نصفی از خواب‌های خودشان را خودشان تعبیر میکردند!!؟
همچنین ایشان(سخنران) رویاها را به 3 قسم تقسیم می‌کنند : رویاهایی که فقط ناظر به گذشته‌اند، ناظر به زمان حال‌اند و رویاهایی که یک سلسله مکنونات ضمیر بشر را آشکار می‌کنند! در مورد دسته دوم که ناظر به زمان حال هستند مثال می‌زنند که مثلا در سایه دراز کشیده‌اید بعد کم کم آفتاب می‌چرخد و روی پنجه‌هایتان میفتد و پنجه‌هایتان داغ می‌شود و خواب میبینید که افتادید در تنور! اینها رویاهایی هستند که ناظر به وضع کنونی هستند! ما در وضعی که به خواب میرویم بسته به اینکه بدنمان در چه تعاملی اعضایش خودش با خودشان و چه تعاملی با محیط داشته باشند، گاهی خواب هایی میبینیم که ناظر به این تعامل هستند.
در مورد این قسمت از صحبت‌های ایشان نیز هم در همان سخنرانی اول مثال‌ها و آزمایشات زیادی ذکر شده است.سوال اینجاست که مثلا وقتی پنجه‌هایمان داغ شد چرا خواب ببینیم در تنور افتاده‌ایم؟ ممکن است کسی خواب ببیند در آتش افتاده، یا در جهنم، یا در آب داغ یا هر چیز دیگری؟ آیا تعامل اعضای بدنمان با خودشان و محیط و نمود آن در رویا به همین سادگی است؟
برای توضیح بیشتر، نقل قول دیگری از همان سخنرانی اول کتاب رویاها از فروید را بخوانیم: « رویاها فقط محرک را دوباره سازی نمی‌کنند؛آن‌ها روی آن کار می‌کنند، اشاراتی به آن می‌کنند، آن را در متن وارد می‌سازند و نیز آن را با چیز دیگری جایگزین می‌کنند. این وجهی از رویا- کار است که لزوما توجه ما را به خود جلب می‌کند چرا که احتمالا می‌تواند ما را به اساس رویاها نزدیک‌تر کند. وقتی کسی چیزی را بر اساس محرکی می‌سازد، تمام آن ساخته توسط آن محرک توجیه نمی‌شود. برای مثال ، مکبث شکسپیر نمایشنامه‌ای بود که به مناسبت جشن به قدرت رسیدن اولین پادشاهی که تاج سه قلمرو پادشاهی را یکی کرد، نگاشته شد. اما این بدان معناست که این مناسبت تاریخی تمام محتویات این تراژدی را دربر می‌گیرد؟ آیا این مناسبت، عظمت و رازآمیزی آن را شرح می‌دهد؟ به همین ترتیب شاید بتوان گفت اثر محرک‌های خارجی و داخلی روی رویابین تنها به عنوان جرقه‌های شروع رویا عمل می‌کنند و به همین دلیل چیزی را درباره اساس رویاها برای ما افشا نمی‌نمایند.»
این‌ها فقط چند پاراگراف از یک سخنرانی فروید در مورد رویاهاست. به راستی یک رویا چیست؟چه کسی و در چه موقعیتی می‌تواند یک رویا را تعبیر کند؟
کسی که میگوید من نظر اریک فروم را قبول دارم و همه جا هم آن را می‌گویم، آیا میتواند با نظریه فروم به همین سوالات پاسخ گوید؟ به تعبیر و تفسیر رویا برسد؟ 🔆


( تمامی نقل قول‌های فروید، از کتاب " رؤیاها، سخنرانی‌هایی در معرفی روان‌کاوی، زیگموند فروید، سخنرانی اول [رویاها]- رویکردهای اولیه و مشکلات راه، ترجمه دکتر فرزام پروا" آورده شده است).


@Kajhnegaristan