🔵چه باید بدتر ازاین پیش آید تا استخوان خردمندان این کشور را بسوزاند؟. اما فجایع طبیعی چگونه‌اند؟

🔵چه باید بدتر ازاین پیش آید تا استخوان خردمندان این کشور را بسوزاند؟
✍ قربان عباسی


📙فجایع دو دسته بیش نیستند فجایع طبیعی و فجایع ساخته و پرداخته انسان.اما فجایع طبیعی چگونه اند؟ در فاجعه هایی از قبیل زلزله و سیل و گردباد و آتش فشان چیزهایی به خصم ما مبدل می شود که زمانی یار ما بودند. در زلزله، زمین- که نماد شناسان آن را مادر ما می دانند- ناگهان و در طرفه العینی به جلاد ما بدل می شود. مأمن و خانه ما، همزمان قاتل و قتلگاه ما می گردد. سقفی که در روزهای معمولی می خوابیدیم و به آن خیره می شدیم و پس زمینه خیالبافی های ما بود یا در روزهای گرم و سرد ما را مصون می داشت بر روی ما فرو می ریزد، دیوار خانه که محافظ ما بود بر ما فرو می افتد، اشیاء خانه از میز و صندلی و چراغ گرفته تا کتاب و دفتر که زمانی انیس ما بودند یا مانع فرار ما می شوند یا به چیزی بدل می گردند از قبیل شمشیر و نیزه و گلوله و بمب. در سیل، آب، مایه حیات ما، ما را همچون آشغالی از جا می افکند و با خود می برد و ای بسا درختی که در سایه اش می غنودیم و از دیدن برگ های رقصنده اش درباد غرق در خیال می شدیم، خود همچون ما قربانی سیل شده است. همچون تبری بر فرق سر ما فرود می آید و کار ناتمام سیل را تمام می کند. در گردباد، باد، که آلبرکامو آن را پاکترین چیز جهان خوانده است، می پیچد و هستی ما را با خود می برد. اما معنای فاجعه طبیعی چیست؟معنای آن این است که بشر هنوز از چنگ زمین نگریخته است و نمی تواند بگریزد.و هرآن قلب تک تک ما می تواند از دهشت آکنده شود.


فجایع طبیعی بوده اند و خواهند بود و اما درسی که ازآن باید گرفت مهم می نماید.چیزی که شاگردان تنبل این سرزمین انگار میلی برای آموختن ندارند.اگر دیرتر بجنبیم،اگر تاخیر کنیم،اگر با توهمات لجوجانه خویش کماکان وربرویم این باغ بزرگ،باغی به وسعت ایران به دشتی ویران،متروک و به خاکستر بدل خواهد شد.باید کاری کنیم که حامل ننگی مبهم دروجدان خویش نباشیم.وقت آن است ما قوم گستاخ اما مسخ شده،متفرعن اما ناآگاه هریک به سهم خویش شمع خود برافروزیم.و این سوال را پیش نهیم که براستی چه باید بدتر ازاین پیش آید تا استخوان خردمندان این کشور را بسوزاند؟

جامعه شناسی زمانی نوشت وقتی در زلزله بم به شهر رسیدم تنها مکانی که از زلزله جان بدر برده بود زندان شهر بود و او پرسیده بود راستی چه شده است که مدارس و بیمارستان ها و مهدکودک ما فرو می ریزند اما زندان های ما فرو نمی ریزند و این سوال دومی است که باید ازخویشتن بپرسیم چرا بناهای زندان ما بسی مستحکم تر از بناهای بیمارستان های ما هستند؟ پرسش گزنده ما این است چرا باید زندان ها محکم تر ازبیمارستانها بناشوند؟

و اینک سیل شمال و شیراز را هم اضافه کنید گفته می شود هزینه لایروبی کلا نود میلیارد تومان بوده است که الان باید دوهزارملیارد تومان فقط خسارت کشاورزان را بدهند.پرسش این است چرا این همه دربرابر فهمیدن مقاومت می کنیم؟آیا کسی جواب این پرسش را می داند؟📙


#فاجعه_پرسش_فهم_مسئولیت


@Kajhnegaristan