✅نکاتی چند در تنظیم لوایح تجدید نظر خواهی

✅نكاتي چند در تنظيمِ لوايح تجديد نظر خواهي.
@Lawpress

امروزه به دليل تراكمِ پرونده ها ، و خستگيِ ناگزيرِ قضات در هنگام مطالعه ي انبوهِ اوراق، وكلا ميبايست از شيوه هايِ نوين و مبتكرانه در #تنظيمِ_لوايحِ خود استفاده نمايند.
در اينجا ميخواهيم يكي از شيوه هايِ #مبتكرانه در تنظيمِ لوايح تجديد نظرخواهي را مورد بررسي قرار دهيم.

دوستان و همكاران گرامي؛
فرض را بر اين بگزاريم كه در حالِ تداركِ #لايحه ي #اعتراض به راي ميباشيم.
به خوبي ميدانيم كه ممكن است يك #پرونده به قدري حجيم باشد كه با كارتن حمل و نقل شود، بنابر اين در تنظيمِ لوايح مراتبِ زير را مدّ نظر قرار دهيم :

١- حتماً و قطعاً و پيش از ورود به اصلِ دفاعيات، در قالبِ مقدمه، خلاصه ي موضوعِ پرونده و مسيري كه منجر به صدورِ دادنامه ي معترضٌ عنه شده را در چند سطر بنويسيد.
با اين كارِ شما ، عمده ي زحمتِ قضات در آشنا شدن با پرونده كَم خواهد شد، و موجب ميشود كه ايشان، شاداب تر پرونده را مورد بررسي قرار دهند.

٢- ممكن است موجباتِ تجديدِنظر خواهيِ شما يك و يا چند بند از بندهايِ پنجگانه ي ماده ي ٣٤٨ قانون آيين دادرسيِ مدني باشد، لذا توصيه ميشود پس از تقرير مقدمه، خطاب به قضاتِ تجديد نظر بيان نماييد كه مواردِ اعتراضِ خود را بدواً و فهرست وار مرقوم مينماييد و در ادامه هريك از آن ها را تشريح خواهيد كرد، تا چنانچه نياز به توضيحِ بيشتري باشد، به متنِ لايحه مراجعه نمايند.

ذيلاً نمونه ي اين فهرست ابتدايي را ارائه ميدهيم :
قضاتِ محترم؛
مواردِ اعتراضيه و ايراداتِ راي صادره به شرحِ زير است :
الف) عدمِ توجه قاضيِ محترمِ دادگاه به سندِ صلحنامه ي ابرازي كه موجبِ برائتِ ذمه ي موكل است ، مستنداً به بند ج از ماده ي ٣٤٨ قانون آيين دادرسي مدني ( توضيح در صفحه ي ١ الي ٣ لايحه )
ب) عدمِ اعتبارِ سندِ تقديميِ تجديد نظر خوانده ، به دليلِ اثباتِ جعليتِ آن و نتيجتاً عدم اعتبارِ دادنامه به واسطه ي استناد به آن، مستنداً به بند الف ماده ي ٣٤٨ قانون آيين دادرسي مدني ( توضيح در صفحه ي ٣ الي ٥ لايحه)
و....
شايد سوال شود فايده ي اينگونه نوشتن در چيست؟ در پاسخ بايد گفت ، حداقل فايده ي آن اين است كه قاضيِ تجديد نظر در اولين صفحه ي لايحه ي شما به منويات و ايراداتِ مورد نظرِ شما آگاه خواهد شد، و نيازي نيست تا انتهايِ لايحه ي شما را بخواند تا بداند حرفِ شما چيست. و اين خود يك جهشي در تفهيمِ مطلب است.

٣- حتماً و قطعاً مواردِ اعتراضيه را از مهمترينِ آن فهرست كرده و تنظيم نماييد.

٤- همكارانِ گرامي؛
فراموش نكنيد كه هنگامِ مطالعه ي لايحه ي اعتراضيه ي شما ، شما در دادگاه حضور نداريد. لذا توصيه ميشود نوشته ي خود را به نحوي تنظيم نماييد كه قضات در هنگامِ مطالعه ي آن ، چنين احساس كنند كه شما در مقابلشان در حالِ سخن گفتن ميباشيد، تا تأثيرِ نوشتارتان بيشتر شود.
براي اين كار چند روش پيشنهاد ميشود:
نخست آنكه هر از چند گاهي قضات را با عباراتِ " قضاتِ محترم"، "عالي جنابان"، "عالي مقامان"، "قضاتِ شريف" و امثالهم موردِ خطاب قرار داده، و مطلبِ خود را در ذيلِ آن بنگاريد.
به طور مثال:
عاليجنابان؛
شما خود به خوبي واقف هستيد كه......
اينگونه نوشتن، حضورِ كلام شما را پُر رنگ خواهد نمود
روش ديگر برايِ نيل به هدفِ تأثير گذاريِ كلام آن است كه، هر از چندي، موضوعي كه به آن تأكيد داريد را ، در قالبِ سوال مطرح نماييد.
نمونه:
عالي مقامان؛
مگر نه اين است كه اقرار سيّد الادلّه است؟ مگر نه اين است كه هيچ دليلي نميتواند اقرارِ صحيح را بلااثر كند؟ پس چگونه است كه قاضيِ محترمِ بدوي به اين بديهي ترين و مهمترين عنصرِ دادرسي توجهي ننموده است؟....
فايده ي اينگونه نوشتن اين است كه ذهنِ قضات را در پاسخ دادن به سوالتان، با خود هم سو مينماييد.
همكاوانِ گرامي؛
در عصرِ ارتباطات، سرعت و ابتكار، دو عامل تعيين كننده در موفقيت افراد هستند.
بياييم اين دو عنصر را در حرفه ي خود معمول داشته، و يكديگر را در تجارب خو سهيم نماييم.
🔹محمدتقى غفارى فردويى
گروه هنر دفاع
#وكيل_و_وكالت_هنرمندانانه

✅لینک عضویت در کانال حقوق پرس:👇👇👇
‏https://telegram.me/lawpress