✅عملیات ضربتی در نبرد قضائی- تأمین خواسته (۱).. ✍️بهمن کشاورز

✅عملیات ضربتی در نبرد قضائی- تأمین خواسته(۱)

✍️بهمن کشاورز
@Lawpress

🔹یک دعوی حقوقی، در تحلیل نهایی، یک جنگ است. اما جنگی که پیروزی یا شکست در آن موکول به آن است که مرجع و شخص ثالثی برتری و پیروزی یک طرف را احراز و تأئید کند.

🔹یک دعوای مدنی (حقوقی) وقتی با دادن دادخواست در ماهیت آغاز شود و پس از گذراندن مراحل مختلف به رأی قطعی و نهائی برسد و حکم اجرا شود، قابل تشبیه به «جنگ کلاسیک» است که اصولاً طول مدت آن زیاد و فرسایش مالی و عصبی در آن فراوان خواهد بود. آیا در یک نبرد حقوقی و قضائی عملیات ضربتی با نتایج فوری می‏توان کرد؟ پاسخ مثبت است: تأمین خواسته و دستور موقت (دادرسی فوری).

🔹شما از کسی پنجاه میلیون تومان طلب دارید. با اینکه از او سند ذمّه‏ ای محضری گرفته‏ اید، چون شنیده‏ اید مشغول فروش اموالش است تا از کشور خارج شود نگران پول خود هستید به ویژه که زمان پرداخت هنوز نرسیده است. چه می‏ توانید بکنید؟

🔹یا صنعتگری در قبال گرفتن پولی بیش از آنچه در چنین موردی معقول بوده، دستگاهی را از روی نمونه خارجی که نقشۀ آن را به زحمت به دست آورده‏ اید، برای شما ساخته، اما از تحویل دادن آن خودداری می‏کند، آگاه شده‏ اید شرکت رقیبتان رقم قابل توجهی به او پیشنهاد کرده و ممکن است دستگاه را به شرکت مذکور بفروشد. چه باید کرد؟

🔹بدهکاری در قبال طلب شما به شما سفته داده و سفته‏ ها واخواست شده است. بدهکار مال کافی و پول فراوان در حسابهای بانکی‏ اش دارد اما پول شما را نمی‏ دهد، تکلیف چیست؟

🔹در این مورد می‏توان از دادگاه «تأمین خواسته» را تقاضا کرد. «تأمین خواسته» یعنی توقیف کردن و بازداشت کردن مالی یا پولی یا چیزی که متعلق به تقاضا کنندۀ تأمین است و چون بدهکار یا متعهد حاضر به دادن آن نیست، طلبکار می‏خواهد با طرح دعوی و دادن دادخواست آن را بگیرد اما بیم آن دارد که تا این کارها انجام شود بدهکار پولهایش را خرج و یا آن «چیز» را از دسترس خارج کرده باشد.

🔹اوضاع وقتی بدتر می‏شود که زمان پرداخت بدهی هنوز فرا نرسیده و بدهکار مشغول جابه‏ جا کردن اموالش باشد.

🔹ممکن است گفته شود: جز در موردی که هنوز زمان بازپرداخت نرسیده، طلبکار می‏ تواند دعوا طرح کند و طلبش را بگیرد. پس چرا تقاضای تأمین کند؟ پاسخ این است که:

🔲 اولاً➖همچنانکه گفته شد، ممکن است اصل قضیه از بین برود و اجرای حکم و گرفتن مال میسر نشود.

🔲 ثانیاً➖وقتی دادخواست می‏ دهید باید هزینه دادرسی سنگینی پرداخت کنید، اما برای تقاضای صدور قرار تأمین فقط مبلغ کمی هزینه می‏ پردازید (البته خسارت احتمالی که بعداً از آن سخن خواهیم گفت، چیز دیگری است).

🔲 ثالثاً➖با طرح دعوا و دادن دادخواست پیمودن راه درازی را که طی آن مدتها طول خواهد کشید، آغاز می‏کنید. اما در صورت صدور و اجرای موفقیت‏ آمیز قرار #تأمین_خواسته، ممکن است مسأله خیلی سریع حل شود. یعنی طرف که با توقیف مالش راههای فرار از پرداخت دین را بسته می‏ بیند، تسلیم و ماجرا ختم به خیر شود.

🔹بنابراین جریان تقاضا و صدور و اجرای قرار تأمین خواسته را – در یک نبرد حقوقی - می‏توان به «عملیات ویژه ضربتی» در یک جنگ تشبیه کرد که نتیجۀ آن ممکن است شکست و تسلیم دشمن باشد و یا حداقل با اجرای آن سر پلی برای اقدامات بعدی و تضمین موفقیت آن ایجاد شود.

🔹🔹ادامه دارد . . .


✅لينك عضويت در كانال تلگرام🔻
‏https://telegram.me/lawpress


◀️اینستاگرام🔻
‏www.instagram.com/lawpress_page